"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



lördag 29 maj 2010

Lördag

Idag var jag moraliskt stöd till Nichlas. Jag tycker att vi fixade vårt uppdrag galant! Sen tog vi en fika hos Sandra på jobbet. Efter det gick jag lite på stan. Sprang på en "gammal" väninna, Petra. Kul att träffa dig! Vi känner varandra ändå från grundskolan då vi gick i samma klass, sen bodde vi i husen mittöver varandra när våra töser var 1-3 år gamla, och nu bor vi nära varandra igen :). När jag gick hem så tog jag några bilder på baksidan utav triangeln. Det är rena byggarbetsplatsen. Vet inte riktigt vad jag tycker om stationsbyggnaden, kan vara att den ser lite malplacerad ut nu. Det blir nog bättre när allt annat runt omkring är på plats.

I parken vid konsthallen stod denna and helt ensam :( ....... var e´ hans kompis?? Kanske inne och tittar på konsten.
När Sandra kom hem från jobbet så gjorde vi middag tillsammans. Potatis i ugnen som hon blivit bjuden på i Danmark och så gjorde vi Jennie´s biffar :) ..... gott! Vi tog maten med oss ut på gården och satt i solen och njöt! Det blev några timmar, då 3 trevliga grannar kom och gjorde oss sällskap. Kan någon gissa vad detta är, som Sandra gjorde till efterrätt??

Om en kvart börjar melodifestivalen, från Oslo. Första året som Sverige inte är med. Vi håller på Danmark. Och den enda anledningen till det är att den är bästa låten ikväll!
Kramar

torsdag 27 maj 2010

Torterad

Imorse var det tid för halvårs-provtagningen på mig. Charlotte var snäll och ställde upp med att sticka mig. Slapp sitta i kö nere på klin.kem, som kan vara hur lång som helst! När hon hade stasat mig så sa hon att nu kan denna nålen kännas lite. Va???????? Kännas!!!!! -Ja, dom e´ lite trubbiga och gör mer ont. Och det gjorde den!!! En deltagare som låg på britsen bredvid blev tom rädd när jag "lät". Men hon hade turen att få ett venflon och det är en annan fin nål, så hon behövde inte oroa sig. Hon slapp det tortyredskap som jag blev utsatt för!! Jag var själv helt svettig i händerna. Inte blev det bättre när det inte fungerade när hon skulle ta andra röret. Nålen smet ifrån venen!!! Så det blev till att sticka mig i andra armen. Men då kom ängeln Carina. Hon hade "gömt" några utav de fina, tunna nålarna, dom går ej att beställa längre :( !!! Så jag kunde bli stucken utav en sådan i andra armen. Dom känns inte alls! Stackars alla de deltagarna som måste bli stuckna utav de nya grova nålarna! Blir det inte nya nålar till min nästa provtagning så går jag ner till klin.kem. Men, tänk om dom har samma tortyrredskap där??? Hjälp

Kramar

onsdag 26 maj 2010

Migrän


Mollie väckte mig kvart över 5 imorse. Då behövde hon gå ut och göra sina behov. (Duktig vovve att väcka en!). I samma ögonblick som jag slog upp de gröna, så kände jag smärtan, migrän!! Tog "starka" tabletter och gick ut med Mollie. La mig igen, men när jag vaknade kl 7 så kände jag att det gick inte att gå till jobbet. Så det var bara till att lägga sig igen.
Halv 12 åkte Sandra till Köpenhamn för att shoppa. Hoppas att hon får en bra dag "over there" och att dom hittar vad dom vill ha!
Mollie blev hämtad ...... och jag låg på soffan igen ...... har precis fått i mig lite mat, trots att jag mår illa. Känner att huvudvärken/migränen kan vara på väg tillbaka igen :( ...... ska ta en kopp starkt kaffe nu och hoppas att det hjälper.
Kramar

tisdag 25 maj 2010

Kul med Mollie

Hahahahaha ........... många skratt blir det när man är ute och leker "boll" med Mollie och Sandra!
Lyckades fånga dom på några bilder :)

Fråga mig inte vad dom sysslar med?


På jakt efter bollen!


Springa, springa ....


Duktig, får godis!

Helt slut!

En helt vanlig tisdag

Dagen började jag med att rota som en galning i medicinlådan. Min medicin var slut! Så det blev att ta sig till apoteket när dom öppnade kl 9.00. Jag vet att medicinen är dyr, ligger runt 1000 kr. Men jag fick en chock! Licensen hade gått ut på dom tabletterna och var nu fria att konkurrera med andra tillverkare. Istället för att betala 1000 kr, kostar nu medicinen 90 kr! Tala om skillnad!! Chocken var till det positiva.
Sen var det tid för massage, välbehövligt och skönt!
Efteråt var det tid för lunch och den intog jag tillsammans med Marita. Hon var på utbildning på sjukhuset. Trevligt!

Gerd, Kerstin och jag hade en liten solglasögontest uppe på avdelningen. Vi kom på att dom kom med ett inbyggt nässkydd :)
Mycket praktiskt! Visst blev vi vackra ...... :) ...... hahaha ..... undrar vad våra gäster från Italien och England tänkte om oss??
Sitter nu och väntar på att Sandra ska komma hem från jobbet. Får se om hon har något gott att äta med sig hem. Eller om jag ska äta linssoppa för 3:e dagen i rad.
Tog foto på syrenerna idag och även tuplanrabatten vi har på sjukhuset. Den är helt underbar!!!



Kramar

måndag 24 maj 2010

Vacker vår

Titta så vackert det är ute ....... såg även idag att syrenerna blommar! Ska ut och fotografera dom oxå. Njut utav dessa så länge.






Kramar

söndag 23 maj 2010

Brons!!

Såja, det blev ett brons till sist! Tyskland var inte så bra som "vi". Kul för de svenska killarna. Och nu är VM slut för i år :( ..... längtar till den 15 september!
Dagen började jag med en sovmorgon :) ...... steg upp 11.00, vet inte när jag låg så länge senast?? Sedan var det färgning utav de "grå" som bara blir fler och fler ..... man får bekämpa dom med alla medel. Vill inte vara gråhårig redan.
Var nästan på väg ut ur dörren för att se damfotbollen när mamma frågade :- när börjar bronsmatchen då? ........ tack för den påminnelsen! Hade inte hunnit se bägge matcherna. Fotbollsmatcher kommer det ju fler av :).
Kramar

lördag 22 maj 2010

Mysig lördag

Det gick bra för Sverige ända till det var kvar 7 sekunder i 3:e perioden. Då gjorde Tjeckien 2-2. Matchen gick till sudden death, och till straffläggning. Tjeckien vann i straffar med 2-1. Synd vi hade matchen så länge. Det gick inte denna gången heller. Ryssland vann över Tyskland senare.
Så finalen blir mellan Tjeckien och Ryssland, inte oväntat.
Men det hade varit kul med en skräll. Kanske nästa år?
Idag har jag oxå varit barnvakt till Mollie. Nybadad och mjuk var hon när hon kom. Hon mådde inte så bra, men mycket bättre när mormor och morfar hämtade henne igen. Då hade hon både druckit, ätit och busat och verkade inte till att ha ont i magen längre.
Grillade med S och N på gården. Trevligt initiativ utav dom!
Det blev årets första grillning för min del. Gott!! Det var jätteskönt att sitta ute i solen.
Tack N, för chokladen!

Kramar

Semi-final


Idag kl 14.00 spelar "vi" semi-final. Sverige möter Tjeckien. Huva, kan bli jobbigt. Har inte vunnit över dom på ett tag nu. Så idag är det dax!
Kramar

fredag 21 maj 2010

Hänryckningens helg

Så var det helg igen, skönt. Det är tom pingst, känns inte så nu när man inte är ledig på måndag. Vädret är så varmt och kvavt, ligger runt 20 grader. Det gick så fort, från "höst" till sommar. Det sägs att det ska komma åska ikväll, det skulle inte förvåna mig. Då kan det kvava försvinna så man blir normal i huvudet. (inga kommentarer på detta!, tack).
Igår på jobb var jag den enda som sa att Danmark kom att vinna över Sverige. Och vann Danmark så skulle jag ha med en kaka till idag. Imorse kom både Carina och Charlotte med vars en hemmabakad kaka. Carina med en Tosca-och Charlotte med en Browniekaka. Bägge 2 var jättegoda. Ja, jag fick synda lite. Inga kommentarer på det heller, tack :).
Ha en skön helg!
Kramar

torsdag 20 maj 2010

Sushi och kvartsfinal


Hade köpt sushi med hem efter jobbet, hann inte med att laga middag innan matchen började. Sandra kom hem 2 minuter innan matchstart. I början utav andra perioden kom Christian oxå. Det gick som väntat. Sverige slog Danmark med 4-2. Tycker att det var en rätt tråkig match. Inget av lagen gjorde det bästa utav vad dom kan. Men nu spelar Sverige semi-final igen. I fjor tog dom brons. Undrar om det blir bättre valör på medaljerna i år?
Kramar

Sverige-Danmark

I eftermiddag gäller det. 16.00 börjar sändningen av kvartsfinal mellan Sverige-Danmark. Bara en kan gå vidare, det är tråkigt. Man önskar bägge lagen framgång.
Kramar

onsdag 19 maj 2010

Tjejkväll

Det har inte kommit en regndroppe på hela dagen. Men när jag ska cykla till restaurangen då kommer det! Och inte lite heller! Små, små men himla många var dom! Det var som att någon stod med en vattenkanna och hällde över en. Jag var dyngsur när jag kom fram. (Därav lockarna i håret :).
På Moonlite Lounge träffade jag "gamla" arbetskamrater, Marita och Ulla. På något sätt fick vi i oss maten trots att vi pratade oavbrutet. Så mycket man har att berätta när man inte setts på ett tag. Ändå hann man inte med allt man ville fråga om eller säga. Får hoppas att det inte går så länge till vi träffas igen.
När jag kom hem så tog Sandra och jag ut Mollie på gräset för lite bus. Om det var någon som somnat tidigt ikväll, så vaknade dom då. Hon bokstavligen skällde ut en granne!! Man såg hur folk kom ut på balkongerna och tom en granne (tror han e´Ceasar) kom ut och skulle försöka få tyst på henne. Om det var någon som missat henne tidigare, så vet dom nu vem Mollie e´. Hon e´ inte alls pinsam :)
Till Ulla, jag tänker på dig imorgon.
Kramar

tisdag 18 maj 2010

Varma pussar

Finns inget härligare när man kommer hem än att mötas utav Mollie! Man kan längta hela dagen på jobbet, efter det.
Ingen blir så glad som hon! Undrar hur länge man kan hålla på att klappa henne? Man får väl ta sig tiden att testa det någon gång. Efter klappningen är det dags för lite bus. Stora lejonet hämtas :)

Osså lite hockey. Både Sverige och Danmark är klara för kvartsfinal! Kan tom bli så att dom kommer att mötas ...... ojojoj ..... kan bli jobbigt. Men en fördel är iallafall att den kommer att sändas på Tv6 :). Ikväll spelas de sista matcherna innan kvartfinalerna börjar på torsdag. Kramar

söndag 16 maj 2010

Söndag

Idag blir det att hålla tummarna för både Danmark och Sverige, igen! Hoppas att Tv6 kommer att sända Danmarks match idag!! Dom får inte ändra det igen, i sista minuten!
Kramar

lördag 15 maj 2010

Regnig lördag

Idag har jag sett "Benjamin Buttons otroliga liv", den var bra! Tror inte att man skulle vilja leva livet på det sättet, baklänges. Det har regnat i stort sett hela dagen och inte så lite heller. Ett bra filmväder.
Sandra har nyligen kommit hem från jobbet och vi har precis ätit middag. Tigerkyckling med ris och tomat/mozzarellasallad, jättegott!! Till efterrätt blir det honungsmelon, mums.
Snart är det dax för tv igen. Då är det "Jakten på Julia" och "Brottskod försvunnen" som gäller.
Förresten så vann Sverige sin match igårkväll mot Lettland, 4-2. Pääjärvi-Svensson är min lilla favorit, vår nya "Foppa"! Han blir kanske tom större än Foppa?!
Kramar

fredag 14 maj 2010

Titta och njut!

Titta och njut!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/ishockeyvm2010/article7128732.ab

I pausen


Lite gott för kroppen och lite gott för själen intages i pausen mellan matcherna.
Danmark slog Slovakien med 6-0!!! Och det efter 13.42 i första perioden, jättebra!! Nästa match spelar dom på söndag kl 16.00. Norge förlorade sin match mot Kanada, 12-1. Om en timme är det Sveriges tur.
Kramar

Ledsen


Tv6 och Viasat har bytat matcher, kan inte följa Danmark på Tv längre :(.

Shopaholic-light

Cyklat hit o dit, skickat blus till en tradera-vinnare, handlat gott till ikväll och sen även kläder till mig. Oxå det viktigaste utav allt idag: betalat årskortet till hockeysäsongen 2010/11!
Det finns ett ord för såna som mig, shopaholic-light. Men det kunde blivit mycket mer om jag inte haft begränsat med pengar med mig. Tycker det är ovanligt att hitta så många kläder som man kunde tänka sig ha. Var inte alls beredd på det, för dom sista gångerna jag varit på stan så har allt varit stort som tält bara. Men idag kunde jag kommit hem med 2 klänningar, ett par shorts och minst 2 tröjor till. Tog en omgång tandborstar istället, tyckte att dom tom matchade kläderna :).
Om 50 minuter går jag i ide för resten av dagen. Då börjar Danmark-Slovakien och den sänds på TV! Ska bli spännande, pirrar redan i magen! Klockan 20 är det sen dags för Sverige-Lettland. Kan inte bli mycket bättre dag än så här!
Kramar

torsdag 13 maj 2010

Mollie väntar

Mollie springer fram- och tillbaka och gnäller i väntan på mormor och morfar. Spanar ut ..... ser ingen :( ........ när kommer dom? Hör bilar som kommer men ingen för att hämta henne.
Kramar

Trött

Hur tänkte jag när jag bokade tvättstugan kl 7.00, på min lediga dag?
Kramar

onsdag 12 maj 2010

Onsdag

Onsdag = lill-fredag! Nu kommer 4 dagar utav ledighet, skönt!
Idag har mamma och jag varit hos frisören. Vi hade en trevlig stund där, blev en del skratt pga att jag skulle ta foto till bloggen.
Damen på andra fotot är inte min mamma, :)
Hon fick en häftig frisyr, spana in den där tuppkammen!











Medan jag satt hos frisören fick jag ett uppdrag utav Sandra. Sprang in och handlade enligt hennes önskemål :) ....... undrar om jag får smaka?



Det gick inte så bra för Danmark i dagens match, 1-3 till Tyskland. Jaja, det kvittar, dom är vidare ändå.
Kramar

tisdag 11 maj 2010

Sirener utanför fönstret!

Vad är det som händer?? Skolan mittöver har tydligen nån sorts fest. Dom spelar jättehög musik, som låter som sirener! Trodde först att jag hamnat i New York! (det hade iof inte varit fel) Det strömmar dit massor utav folk, kanske man kan man gå dit? Eller ska man ha blivit bjuden? :)
På jobb har vi denna vecka besök från Taiwan, eller Formosa som "utlänningar" säger, enligt dom. Jag tycker att det är ett vackrare namn, Formosa ... inte "made in taiwan"-känsla.
Idag bjöd dom på en te-kaka. Den skulle ätas tillsammans med grönt te för att vara som godast. Sen var det bokstavligen te i den oxå! Måste vara nyttigt :). Alla kakorna låg i varsen egen liten kartong, så söta att jag var tvungen att fotografera dom. Syns inte på bilden, men dom är bara ett par centimeter stora.
Sen låg alla dessa små kartonger i en större som liknade en bok. Den var jättefin! Jag blev lite imponerad, kul förpackning! Inte så miljövänligt kanske, men hygieniskt!
Carina och jag gick till nya akuten. För att få se den åtminstone en gång :). Dom hade förhandsvisning för personal idag mellan 13 och 15. Den var flott! Ljust och allt nytt! Den ska öppna på måndag, hur ska dom hinna bli färdiga??, är min stora fråga?? Mycket kvar att göra! Det finns inte ström i alla rum än ens!
Den verkar till att vara mycket bra planerad. Det är tom olika avdelningar/väntrum för medicin- och ortopedpatienter!
Idag spelar Sverige sin andra match, den är mot Frankrike. Den måste vi vinna!
Läste någonstans idag att det spekuleras i att finalen skulle kunna vara mellan Sverige och Danmark. Det skulle väl vara nåt? :).
Håller tummarna ikväll, samtidigt som jag ska försöka äta den sista popcorns-påsen jag har :)
Kramar

måndag 10 maj 2010

Måndag igen

Börjar med en kommentar från gårdagens match, Sverige-Norge. Den slutade 5-2, men var inte så enkelt vunnen. Svenskarna fick kämpa för att vinna. Och dom får lägga på några extra kol till nästa match, om dom ska gå vidare. Många norska spelare spelar ju i vår elitserie, duktiga killar. Så dom var inte helt okända för mig, som jag först trodde :) Får slänga in en svensk flagga för att inte vara orättvis.
Alldeles nyligen vann Danmark mot USA i förlängningen, 2-1!!Synd att man inte kan följa dom på TV.
Idag har jag varit och lyssnat på en föreläsning om stroke. Dom tog även upp TIA och hjärnblödning. Mycket intressant! Tydligen är det mycket vanligt att folk nonchalerar symptom på TIA, som är ett varningstecken. Man går och lägger sig istället för att "vila bort" det. Det gör det mycket svårare att behandla patienterna, och chanserna att få en stroke blir då större. Skrämmande.
Oxå har Mollan kommit ....... vår lilla kelegris. Så nu ska här kelas!
Kramar

söndag 9 maj 2010

Söndag


Idag har varit en riktigt "slappe-dag". En kortare cykelrunda, köpte lite frukt inför kommande arbetsvecka. Som bara är 3 dagar!! Ska bli skönt att vara ledig så många dagar i streck. Har haft ett litet hemmaspa. Och nu har jag scones i ugnen. Fick låna bakpulver utav min snälla granne, för att dom skulle kunna bli av. Dom kommer att vara lagom färdiga till matchen. Ska bli gott med den nya "starka" osten jag inhandlade tidigare idag.
Ikväll gör Sverige premiär i VM. Motståndarna är Norge, har ingen aning om hur deras lag är?? Bara dom inte skräller som Danmark gjorde igår :).
Kramar

lördag 8 maj 2010


Sååååå braaaaa ......... Danmark spelade!! Vann med 4-1 mot Finland!!


Lördag

Det är inte helt ovanligt att lördagarna går åt till att tvätta och städa. Så var det även idag. När vädret är så tråkigt utanför fönstret så går det lite lättare. Ska snart ner och hämta upp det sista i torkrummet och tumlaren, fick ha det kvar en stund extra utav en snäll granne. Idag har mina sängkamrater, som jag aldrig själv skulle välja, kvalsterna, dränkts!! Dom har badat i 60 grader!
Klockan är inte halv 5 men vi har redan intagit middagen. Jag glömmer så lätt att äta lunch när man håller på hela dagarna. Kaffedoften börjar leta sig in här från köket. Ska nog ha en bit choklad till det :)
Igårkväll såg jag slutet på matchen mellan Tyskland-USA. Den gick till förlängning. 21 sekunder in i 4:e perioden så avgjorde Tyskland, 2-1. Kul för dom när det är på hemmaplan. Och tänk vilken publik dom hade, 77 803!!! Wow!! Jag visste inte att det fanns så stora arenor. Också kul för vår svenske domare Christer Lärking!! Ikväll ska jag se Danmark-Finland, go Denmark!!

Kramar

fredag 7 maj 2010

Höst i Maj

Vart tog våren vägen? Hade det inte varit för alla vårtecken i naturen så hade man trott att det var höst! Blåsigt, kyligt och regnet hänger i luften. Man får tända en massa ljus i hela lägenheten för att hålla sig något sånär varm.
Idag börjar hockey-VM!!, så nu blir det en hel del hockey om dagarna. Kanske därför vädret har ändrat sig för att passa in mer när denna sport spelas? ...... för min del kan det spelas hockey året runt oavsett väder :).
På min promenad hem från jobbet så tog jag lite foto för att komma ihåg att det ÄR VÅR. Utanför vårt fönster i personalrummet så har vi en duva som värmer sina 2 ungar. Idag ville man slänga ut en filt till dom.

Detta rosa träd har jag utanför min balkong, det är jättefint! Men om en vecka ligger alla blommor på min balkong :(
Speedy är oxå hämtad. Jag tror att jag har den billigaste cykelmakaren i stan! Han tar bara betalt för materialet. Och så är han snabb på att fixa cyklarna, man kan alltid hämta dom dagen efter man lämnat in dom. Sandra sitter i soffan och mår mindre bra. Ont i halsen och örat. Sen låter hon som en ..... ja, jag vet inte riktigt vad, när hon försöker prata ....... jag får många goda skratt åt henne. Hon tar slätstrukna siss hela tiden :).
Värmande kramar!

torsdag 6 maj 2010


Så, då är sängen på plats! Nå´n som har en stege till salu :).
Mollie lär inte komma upp i den.
Go´natt!