"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



tisdag 31 augusti 2010

Irriterad!!

Först kontaktar man vaktmästaren, bokar tid, han kommer och tittar, han kan inget göra. Han ska kontakta en glasmästare, som i sin tur ska kontakta mig.
Vi bokar tid. Stressar hem från jobb, han kommer, tittar, och föreslår vad han kan göra.
Sen säger han:- är du hemma imorgon? ....???? Va?? Jag e´ hemma nu!
Har du inga saker med dig?, frågar jag. NÄ:-sa han!!!
??????? ......... Hur planerar dom? Man kan väl ha det mest vanliga med sig! Om han skulle behöva beställa en ny ruta hade jag förstått det ...... men att byta gummilister!!!
Kramar

söndag 29 augusti 2010

Lördag, en heldag med nöjen

17.00 var det nedsläpp igen i arenan. Denna gång var det Tapparas tur att möta Malmö. Det var en bra match, piggare spelare idag än tidigare matcher.
Nichlas satt i publiken idag, hoppas att det är sista gången han sitter där.
Det stod länge 2-2, men 3 minuter innan matchslut så gjorde Tappara 3-2.
Synd, kunde varit kul med förlänging och ev vinst.
Senare på kvällen bar det iväg till Turning Torso.
Dricka beställs i baren, för min del en Mojito.
Första timmen var det happy hour.
När man väl hittade in på toaletten så var man glad.
Men efter ett tips från mig, så sattes det ut ljus så att man kunde hitta dit.
Nu är man ägare till ett medlemskort där.
Under hösten/vintern så kommer vi att få speciella erbjudanden.
Kramar

lördag 28 augusti 2010

Malmö-Kärpät

Nedsläpp 19.00, Malmö mot Kärpät. Det var roligare att se denna matchen än den i onsdags. Det var en bättre kämparanda i laget, men tyvärr var finnarna bättre. Matchen slutade 2-5.
Publiksiffran var lägre än lägst ..... 489 ..... !! Det upplevdes som 200 .... i den stora lokalen. Undrar hur det känns att spela för så lite publik?
Kramar

fredag 27 augusti 2010

Sista chansen

Igårkväll var sista chansen för Sandra och mig att besöka festivalen. Vi skulle ha något gott att äta och Sandra skulle bjuda, tack!!
Sandra köpte Texasburgare och jag fick köpa cheesburgare från McDonalds. Dom burgare som såldes på festivalen innehöll blandfärs :( ........ och inget annat föll mig i smaken.
När vi hade ätit burgarna, så skulle lite dessert intagas. Det blev minidonuts ..... dom är ok men vanliga munkar är godare.
Sen inhandlade vi lakritssnören, polkagrisar och kolor .... om vi någon gång får ett sockerbehov :).
På vägen hem såg vi fullmånen ...... det har varit fullmåne nu några kvällar i rad. Är det inte då man ska hålla sig inne?? Och inte gå ut??
Ja, för folk kan bli tossiga, förvandlas till allt möjligt konstigt. Men igårkväll hade folk tur, varken Sandra eller jag blev mer konstiga än vi redan är :)
Ikväll är det hockey igen!! Hoppas på en mer spännande match än den senast. Om dom inte lyckas ikväll så ger jag dom en chans till imorgon em :)....... det kan aldrig bli för mycket hockey!
Kramar

torsdag 26 augusti 2010

ÄNTLIGEN!

Igårkväll såg jag matchen MIF-TPS Åbo, den slutade 0-3. Det var väl ingen höjdarmatch, inte många som ansträngde sig och då blir det inga mål heller. Det var bara 800 biljetter sålda men jag tror inte att alla var där. Det var så lite publik, mindre har jag inte varit med om tidigare. Vad gjorde alla en onsdagskväll?
Jag kan gissa att festivalen drog en del då det var "NRJ in the park" igårkväll.
Och idag när jag kom hem från jobb så låg ÄNTLIGEN mitt säsongskortet där!!
Jag har bara positiva vibbar angående säsongen,
så nu kan den få dra igång!!
Kramar

onsdag 25 augusti 2010

Tillbaka till verkligheten

Så, då har man avverkat första arbetsdagen efter semestern. Då jag bara sov som högst 4 timmar så känner man sig lite trött i huvudet. Och det visade sig meddetsamma jag kom till jobbet, jag hade glömt min inloggning till mailen! Så det blev att ringa supporten direkt, han fick sig ett gott skratt iallafall. Kanske var det inte för att jag sovit lite inatt som jag glömt det, jag har kanske verkligen kopplat bort arbetet under dessa veckor. Då tror jag att man verkligen haft semester ...... men man kastades in i verkligheten direkt med bla personalmöte. Öhh .... har man nåt att komma med när man precis haft semester?
Idag går jag ut hårt ..... ikväll är det även hockey på arenan, så det är klart man har biljett till den matchen. Får se om jag kan hålla mig vaken hela matchen?
Kramar

tisdag 24 augusti 2010

Slut på semestern

Så, då har jag ställt alla klockor på ringning till imorgonbitti. Vill inte komma försent första arbetsdagen efter semestern. Får se om jag kan sova alls inatt, kommer väl att ligga vaken för att jag är rädd att försova mig.
Om så skulle vara fallet, det finns värre saker här i livet.

Kramar

Fullt ös!

Igårkväll var det 60-tals tältet som gällde. Håkan Brinck och Rockers Radio spelade där, och det bjuds alltid på show. Så oxå igår.
Har ni sett avsnittet i "Vänner" när alla åker till Bahamas och Monicas hår "drabbas" av den höga luftfuktigheten? Så, exakt SÅ, drabbades jag igårkväll! Jag vet att håret var Ok när jag cyklade hemifrån, men jag kunde känna hur det krullade sig mer och mer, ju längre kvällen led. Det fanns absolut inget syre där! Man fick svalka sig från insidan med kall cider. Jag förstår inte hur Håkan orkade röra på sig i den värmen! Jag stod stilla men svettades nästan lika mycket som han.
En catwalk byggdes, för han måste ju kunna dansa och gå ner i spagat.
Den spikades fast i golvet, dom ville förebygga förra årets
katastrof, då han slog baken.
I år såg jag något!
I fjor stod man utanför tältet och såg ytterst lite.
Antar att det tråkiga vädret var en bidragande faktor
till att det inte var så mycket folk som det brukar.

Kramar

måndag 23 augusti 2010

Ring ring är slut, nu är det en melodi som gäller!

From den 26 har jag inte fast telefoni längre. Jag har lagt så mycket onödiga pengar på detta i flera år, så nu är det slut. Har i stort sett bara betalt för abonnemang, nr-presentation och för att ringa billigt dygnet runt. Samtalen har gått på under 100 kr för 3 månader, men räkningen är närmare 800. Så jag har betalt mycket för något som inte längre behövs. Nu hörs man på nätet och mobilen. Sandra frågade häromdagen hur man klarade sig utan mobilen? Man gjorde det bara. Man bestämde tid och plats och sen var man där. Man väntade om den andra var försenad. Man kunde inte sms:a eller ringa och fråga var den var?
En lägenhet hade bara ett telefonabonnemang, så när man pratade i telefon i flera timmar var man inte populär hemma :) .... men då kunde man inte "umgås" med sina vänner på nätet som man gör nu förtiden. Så om ungdomarna sitter mycket vid datorn, så tänk på att annars hade dom ockuperat telefonen istället. Allt har för- och nackdelar.

Men hur klarade sig ens föräldrar?? Ingen kontakt med sina barn på hela kvällen/natten. Jag får panik utav bara tanken!! Nu vill man ha ett sms när dom är framme där dom ska vara, när dom beger sig därifrån, när dom är på väg hem eller någon annanstans och när dom kommit hem!
Telefonen har kommit i en massa utformningar ........ varken kobran eller hamburgaren har funnits i mitt hem, men säkert hos en hel del andra.
Denna har jag däremot haft ..... den var "cool"! Knappar istället för en snurra. Bara det underlättade när man slog numret. Kommer ihåg att man från början hade en telefonsvarare bredvid telefonen! Senare kunde man ha det i sin fasta telefon. Det låter som att man växte upp på stenåldern, men det har utvecklats en del under mina år.
Sen blev dom sladdlösa så att man kunde snacka var man än befann sig i lägenheten, vissa tom när dom är på toa. Men där går gränsen tycker jag! Men det underlättade en del, för man slapp sitta "fast", man kunde röra i grytan samtidigt som man uppdaterades av väninnan i luren.

Dom senaste åren har den mest stått och samlat damm hos mig. Så nu har den fasta telefonen gjort sitt hos mig. Jag kan lägga dom pengarna på annat, roligare. Att mobilräkningen blir lite högre har jag räknat med men jag kommer ändå inte upp i dom summorna som det kostar med fast telefon.
Nu uppfyller mobilen allt det positiva, sladdlös, bärbar överallt, telefonsvarare, få och skicka bilder och meddelanden, samtal. Och man kan stänga av den när man inte vill/kan bli nådd.
Kramar

söndag 22 augusti 2010

Memories

I miss New York, gjorde ett försök att minnas ....... gick sådär ...... måste dit igen!
Kramar

lördag 21 augusti 2010

Betyg på festivalen

Festivalen får mest positiva omdömen utav mig och Marlene.
Vi har gått o bedömt hela området.
Mellan triangeln och södertull finns inget (endast Michael Jackson)
Bra!
På Gustav åt vi ekologisk langos, god!
Betydligt färre matstånd, inte en massa som
säljer samma saker + det finns sopsortering!
Bra!!
Polisen finns nu på Gustav istället för Raoul W-parken
Bra!
Konst/Art finns längs hela festivalstråket,
ni får se upp :)
Från Gustav till Stortorget finns hantverk.
Bra!
Ola satt på stortorget o skrev autografer
hos rix-fm.
Så gjorde alla artister som lite senare skulle
uppträda på stora scenen.
Bra!
Mellan Stortorget och centralen fanns bla dessa konstverk,
en husbil
Ett annat konstverk,
ser ni palmerna längst upp?

Billiga bröd och pizzabullar
vid sydsvenskans "hörna", efter centralen.
Här finns några matstånd, om man blir hungrig här.
Här är oxå sydsvenskans 2 scener.
Bra!
Vi avslutade med denna fruithies,
jättegod och beroendeframkallande!
(såldes ej på festivalen)
Överlag så känns det inte så trångt där, stånden är utspridda,
och det finns inte hundra langos stånd.
Detta stråket är bättre än i fjor, då det gick till folkets park.
Känns mer enhetligt.
Utav mig får det en 4:a på en skala av 5.
Det som drar ner på det, är att dom klätt alla/många lyktstolpar i plast.
Tror knappt att folk ser det (Marlene såg dom inte)och med en tanke på miljön: onödigt!
Kramar

fredag 20 augusti 2010

Malmöfestivalen börjar idag

Idag börjar 26:e Malmöfestivalen.
Den varar i 8 dagar, så jag ska nog hinna besöka den.
Kramar

torsdag 19 augusti 2010

Mysig em i Malmö

Åkte till småbåtshamnen och åt goda fiskrätter,
man fick sitta inne, för ute regerade getingarna!
Dessa låg inte kvar så länge ....
när vi skulle gå, fiskade någon upp dom :(
En liten promendad i hamnen
Öhh ......jag bär Sandra
Lennart "råkar" alltid titta åt ett annat håll ...
Sen åt vi stans godaste glass ....
Och det kan jag skriva under på,
som i vanliga fall inte är en glassätare
Detta stället kan jag rekommendera
Kramar

Inneboende

Jag vill inte ha någon inneboende!! I synnerhet inte någon med långa ben och fler än två!! Ingen med vingar heller, om det inte är en ängel.
Jag har nu hittills vräkt 4 spindlar och en geting!! Vad tror dom egentligen? Att man bara kan flytta in hur som helst, bara för att det är lite dåligt väder ute. Tror inte att dom bidrar till hyran, och jag har en känsla utav att dom inte betalar för mat heller. Nä, så fungerar det inte! Detta är inget hem för hemlösa! Ni får ta in någon annanstans! Finns massor med hotell i stan, ni är portförbjudna här!
Kramar

onsdag 18 augusti 2010

Äta, äta, äta .......

Sandra kom vid halv 4 med Mollie och en IKEA-väska full med tvätt. Någon hade ännu en gång flyttat deras tvättkolv!! Hon hade tur idag med att det var ledigt i min tvättstuga, så jag kunde boka 16-20 åt henne ....... hon förstår nu oxå att det kan ske mord i tvättstugan :)..... hihi.
Sen Sandra kom har vi stoppat i oss allt detta!!
Började med middag, kallrökt lax m sugarsnaps och färsk pasta
(godare än det ser ut)
Sen var det lite blåbär som gällde ...


Och nu sitter Sandra och knaprar på solrosfrön.


Och sen kräftor .....
Det har bara gått 3½ timme ...
jag tror inte där är nån botten i henne.

Om en kvart börjar matchen ....... ev kommer det någon kommentar senare ikväll.
Kramar
Därefter var det kaffe och liten chokladbit ...

Blääää ....

Usch, imorse var 3:e dagen som jag vaknade med huvudvärk/migrän. Och för var morgon så har det blivit sämre ...... undrar om jag kommer ur sängen imorgon? Just nu är jag på benen och ska, med hjälp utav starka tabletter, ta mig till affären. Kaffet är slut! Och det är viktiga saker! Kan ju tom vara medicin ibland, mot huvet! Ska passa på att köpa någon go´ bulle och färskost till ikväll. Sandra ska komma hit och äta kräftor. Och jag kan gissa på att vi ska följa Malmö mot Bern på nätet.
Kramar

tisdag 17 augusti 2010

Mollie fick ny kompis

Idag passade jag Mollie några timmar då Sandra jobbade kväll och Nichlas är på väg till Schweiz. Jag hade köpt en ny leksak till henne.
Först får man titta lite på den .... och slicka sig runt munnen .....
Sen hugger man in ...... mycket bitvänlig var den,
svansen gick i ett, den blev populärAvslutar med en Mollie pose ....
Kramar

måndag 16 augusti 2010

Sandie

Har varit och hälsat på Christians o Jennies
nya familjemedlem, Sandie
Jättesöt liten busa ...
Nu ska jag ha fruktstund
Kramar