"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



lördag 30 oktober 2010

Nya grannar ovanpå

Jag har fått nya grannar ovanpå. Såg att dom började flytta in igårkväll. Då det springer en massa folk vet man ju aldrig vem av dom det är som ska bo där. När jag kom hem från Sandra igår så var det första jag såg, en parabolantenn, dom hade monterat upp den på balkongen! Imorse såg jag att dom hade 3 små barn, i åldrarna 1, 2 och 3 år ca. Så nu kommer man väl att vakna till barnskrik och 6 små fötter som trippar (stampar) omkring ovanpå och 4 fötter som springer bakefter. Kan tänka mig att det är extra mysigt på helgerna, när man jobbat en hel vecka och egentligen vill sova lite längre än på vardagarna. Nu ska man inte ha förutfattade meningar men jag ska nog investera i öronproppar. Kan man isolera taket på något sätt? Äggkartonger kanske?
Kramar

fredag 29 oktober 2010

Här har ni vårt kylskåp

Gick hem till Sandra med lite plock från min kyl. Detta skulle blandas med hennes plock på något sätt? Vi resonerade en stund fram och tillbaka, och vi hade ett par olika alternativ. Till slut blev det stekt kycklingfile med gul lök och chili. På det slog vi sedan krossade tomater med chilismak och lite matgrädde. Till det hade vi färsk pasta och grönsaker, oxå avslutade vi det hela med att strö parmesan över. Det blev gott och starkt!

Men vad gjorde vi med granatäpplet??? Och när ni läser detta så tittar ni gensast på översta bilden igen, var där ett granatäpple?? Jodå och det tugga vi i oss som dessert. Passade bra med lite sött efter den starka maten.När jag anlände till Sandra satt hon innanför dörren och höll på att smörja in sina nya kängor. Och nää!! Jag har inte blivit en värdelös fotograf men hon ville inte vara med på bild, därav syns hon så lite.
Vi kollade på Idol och följde MIF via nätet och radion. I Idol har jag nu fått några favoriter. Det är Andreas, Jay och Minnah.Vi får se om jag har någon talang i att döma andra i deras talang? Får se hur länge dom blir kvar i tävlingen?
För MIF blev det vinst!! 2-0 mot Oskarshamn!!
Kramar

torsdag 28 oktober 2010

Bilder från matchen igårkväll

Igår mötte MIF Borås. Det blir ingen bra match när inte ALLA ger järnet, räcker inte att några få kämpar! Nä, bättre kan ni killar! Och mest värdelös tycker jag att Weihager var!! Måtte nån annan back (Damgaard o Hersley) komma tillbaka snart! Matchen gick till förlängning men denna gången vann inte MIF, den slutade 4-5 till Borås.
Resultatet av MFF-Häcken visades emellanåt och publiken jublade, här står det 3-0 till MFF. Matchen slutade 4-0!! Bra då är dom fortfarande med i jakten på guldet.
Kvällens snyggaste out-fit! Ett gäng på säkert 12-15 karlar kom iklädda dessa snygga mössor.
En utav dom gav bort sin till Sallbring, då han har samma frissa.
Kramar

onsdag 27 oktober 2010

En karl i mitt badrum

Det är en karl i mitt badrum och det är 3:e gången han är där nu.
Det tog så många gånger för honom att fixa mitt tak. Först spackla en gång, sen spackla igen och nu måla. Allt detta för att dom renoverar lägenheten ovanpå.
Första spacklingen

Andra spacklingen

Han var så snabb, medan jag skrev detta så var han klar! Slutresultatet!
Nu är det snart dax att bege sig till arenan. Malmö möter Borås. Ikväll spelar oxå MFF, men då det är borta så kanske det blir lite mer publik på hockeyn?Kramar

tisdag 26 oktober 2010

Malmö-Västerås

Igår var det hockey igen.
Vi skulle möta Västerås (laget som har Christians favvotränare).
När vi gjorde ett mål så gjorde dom ett ..... så gick det till 3-3. När det sedan var 22 sekunder från att gå till förlängning så gör Västerås det avgörande 4-3 målet. Inte kul och inte särskilt rättvist, tycker jag.
När min kära bror får tag i kameran så blir det
sådana här spännande bilder tagna.
Ismaskiner i från alla håll o kanter
Och på någon som har världens äckligaste jobb!!!
Kramar

måndag 25 oktober 2010

Skåne har trampat .... igen.

Precis som i våras så har vi haft en höstperiod på jobbet med att cykla. Och idag fick jag reda på resultatet.
23 augusti till 3 oktober har jag cyklat:
Jag har cyklat 231,5 km och förbrukat 6 945,0 kcal.
Om jag i stället kört bil hade jag släppt ut 47,4 kg CO2 och resan hade kostat mig cirka 879,70 kr.

Hela skåne har trampat och tillsammans har vi cyklat 1 144 644 km vilket motsvarar 29 varv runt jorden!
Kramar

söndag 24 oktober 2010

Tacka vet jag "take away"

Sandra kom med sushi igår em och vi följde hockeyn på webben. Matchen slutade 6-2 till Malmö!! Sandra påstod att jag aldrig kan äta sushi på restaurang då jag äter med gaffel (dom där pinnarna vet jag inte vad man ska ha till, möjligen som vedpinnar? Det finns bestick!). Men efter några bitar sushi så konstaterade vi att INGEN av oss kunde äta på restaurang så som vi grimaserar och snuvar av den starka wasabin ...... tur att det finns "take away"!!
Kramar

lördag 23 oktober 2010

Ett livs levande gosedjur

Har fått låna världens goaste Mollie idag!
Bus med vovven
" Molliepose" med vovven
Kramar

fredag 22 oktober 2010

In need of energy

Då jag somnade ifrån IDOL förra fredagen så har jag idag införskaffat energi!!
Enligt min syster så är frukt överskattat så jag går på hennes råd, ostbågar!
Vet inte när jag åt det senast .... men det är minst 4 år sedan. Det vet jag för att jag har inte ätit det så länge jag bott här. Hoppas att dom håller mig vaken ikväll.
Läste att Minnah får komma tillbaka då Alice har bestämt sig för att lämna IDOL. Synd, hon var duktig!
Första gången som någon lämnat oxå,tror jag att det är?? Eller har jag fel?? Ni får gärna påminna mig isåfall (jag kan lida av alzeheimers light)
Kramar

Jag + nuffror = 0

Siffror är inte min starka sida men jag kom till att tänka på dessa idag ...... jag är född -66, fick min dotter när jag var 22, hon är född 11:e i 11:e -88 och fyller 22 i år, hon har träffat N som oxå är 22 och har nr 44 på sin tröja och idag är det den 22:a ....... har jag för lite att tänka på? ...... eller finns det någon mening med dom? ..... ska jag kanske satsa pengar på dessa nr?

Kramar

onsdag 20 oktober 2010

Malmö-Leksand

Dags att möta Leksand här hemma,
gick inte så bra när vi mötte dom på sin hemmaarena.
Nedsläpp
Första svensken i NHL, Thommie Bergman.
Han jobbar fortfarande med hockey och reser ca 150 dagar om
året och ser ca 220 matcher på ett år!!
(undrar om han vill byta jobb m mig?)
Vi låg under länge med 0-2, men vi kom igen de
10 sista minuterna i 3:e perioden och
det ser ut att gå till förlängning

Taktiksnack inför förlängningen,
som slutade 0-0 och det skulle bli straffar
Mattson sätter sin straff, även Herlsey efter honom, Leksand gjorde bara 1, så vi vann!!
Det blev glada miner hos Percy
och i laget när dom tog 2 poäng igen!
Bra att komma igen när man ligger under,
hoppas att dom tar detta med sig ......
att det går om man kämpar!
Kramar

Första gången

Idag är det första gången för mammografi för min del ...... aj!!
Lite jämlikt borde det vara ....... eller ??

Kramar

tisdag 19 oktober 2010

SMHI ljuger!!

Visst det regnade rätt bra imorse men sen då? SMHI sa att det skulle regna och regna hela dagen ...... så jag klev i gummistövlarna och gick till jobb. ("speedy" fick ledigt idag). Men efter några timmars regn blev det uppehåll och en klarblå himmel och solsken ...... och där står jag utan "speedy" iklädd gummistövlar. Jag fick en del blickar på min promenad genom pildammsparken .... men jag passade på att gå i de få vattenpölar som fanns kvar efter solskenet och låtsades som att det regnade ....
OCH
vad är det helt plötsligt med mina ringar??? Den ena har tappat en utav sina blommor :( och den andre är så krokig att jag inte kan få den på fingret längre :( ....... inte kul alls!
Kramar

måndag 18 oktober 2010

Malmö-Mora

Det såg så enkelt och framför allt klart ut efter 1:a perioden, 3-0 till Malmö. Mora hängde inte alls med i Malmös tempo. Men sen kom Mora ifatt till 3 lika. När Nichlas gjorde 4-3 målet då det var mindre än fem minuter kvar av sista perioden så trodde man att nu tar vi 3 poäng. Men vi fick en utvisning och då plockade dom sin målvakt och det blev 4 lika och matchen gick till förlängning. Ungeför mitt i förlängningen gjorde Hersley det avgörande målet och vi fick 2 poäng iallafall. Det bjöds på spänning denna kväll.
Nedsläpp
Marcus Ohlsson intervjuades i pausen.
Glädje!!
Vattentornet var rosa för "rosa bandet".
Kramar

O vinnaren är ......



Marlene vann MFF-biljetten!
Det var mycket bra alternativ jag fick ...... men nu förtiden skippar jag gärna disken :) ...... och Christian:- vi ska ju på hockey ikväll.

Kramar

söndag 17 oktober 2010

Vackra färger

Tog en rask promenad då det bara är 6 grader ute, trots att solen skiner. Man kan inte säga något annat än att hösten har vackra färger och dagar som den här så är den underbar.


Kramar

lördag 16 oktober 2010

Äntligen GULDfest!

Solen sken, gratis inträde, gratis "guld" t-shirt, gratis duschkräm, gratis show både E.M.D och sydafrikansk dans till trummor, publikrekord (över 3000),
5-0 till LdB, kan inte bli bättre avslutning på säsongen! Och tjejerna har bara förlorat en enda match denna säsong, då är man värdiga guldvinnare!
Uppvärmning till E.M.D, killarna blev lite sugna på att sparka boll oxå!





Kramar

Dax att fira guldet!!

Solen skiner och det är det äntligen dax att fira tjejernas guld! Dom har fått vänta en hel månad på att få fira ordentligt.
Jag såg denna annonsen i en tidning och tycker att det är en fin gest från MIF.

Kramar

fredag 15 oktober 2010

Budgivning

Kan denna vara eftertraktad? Kom med bud! Det behöver inte handla om pengar jag är öppen för det mesta, bara jag får in rätt "bud" så är biljetten din!
Jag läser igenom alla förslag (kommer säkert att bli en hel del med den stora läsarskara jag har) och enväldig domare är jag. Beslutet går ej att överklaga.

Kramar

onsdag 13 oktober 2010

2 - 4 = 3 poäng!!

Så skönt med en seger igen!! 2-4 borta, bra jobbat grabbar!!
Ses på måndag hemma!
Kramar

God mat, mys och hockey

Efter jobb begav jag mig direkt hem till Sandra och Mollie (Nichlas är i Örebro för att spela).
Det blev mys med liten Mollie på golvet medan Sandra lagade maten. Tror att vi kunde legat där hela kvällen om Mollie fått bestämma.

Sandra i full färd med att laga maten, här är det kycklingen som steks.
Jag fick inte hjälpa till så jag fick stå för diskningen,
diskade undan medan Sandra lagade maten.
Resultatet: god sallad, matvete, kyckling och färska fikon, halloumi, turkisk yoghurt.
Jättegott!! Tack Sandra!!
Sandra och Mollie kelar och busar i soffan
Såg första perioden utav Örebro-MIF hos Sandra. Efter tolv minuter så får Nichlas matchstraff. Första gången jag sett honom slåss. Undrar vad den andra killen sa för att N skulle kasta handskarna? Hoppas att han har ont iallfall och att N inte är skadad! Just nu står det 2-1 till Malmö, hoppas att dom andra i laget är taggade och kan ta 3 poäng ikväll. Dom får vinna för N`s skull idag.
Kramar