"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



söndag 30 januari 2011

Mitt middagstips


Är ett eget påhittat recept.
Mina "tider" är ungefärliga och mängden får man uppskatta själv. (så arbetar väl riktiga kockar?)
Lägg (frysta) kycklinginnerfileér i en ugnsform, häll över rapsolja, krydda med trocomare och vitpepper.
In i ugnen på 200 grader, i ca 50 minuter.
Förbered i en skål: dela tomater och dela färsk spenat, riv i basilika och hyvla i parmesanost. Häll över lite balsamico, strö i lite flingsalt och vitpeppar. Rör runt och låt stå.
När det är ca 10 minuter kvar på kycklingen så häller man röran över kycklingen och in i ugnen igen.
Koka potatis och gör din egen mos.
Sen är det klart!
Jättegott!!
Kramar

lördag 29 januari 2011

Sushi

Då var man något sånär människa igen, efter ca 36 timmar med migrän så känner man sig inte helt normal. Gårdagen har jag nästan inget minne utav, men jag vet att Sandra kom med BK-mat, utan henne så hade det inte blivit någon mat alls igår. Tack!
Idag bjöd jag tillbaka, sushi! Från ett nytt ställe, Sushido, som jag inte provat tidigare. Inga små bitar här inte! Gott!!
Tångsallad, jättegott!
Nu har vi precis följt hockeyn via nätet, Oskarshamn mot Malmö. Den slutade 6-2 till oss!!!
Kramar

fredag 28 januari 2011

Mollie 3 år idag!

GRATTIS MOLLIE!
Är så glad att du kommit in i mitt liv.
Mollie tillsammans med sina 2 bröder.
Mollie i mitten.
Mollie hemma, titta på dessa kloka ögon.
Puss på dig mamma
Vårt lilla hjärta
Naw .... så liten man va
Kramar

torsdag 27 januari 2011

Moonlite Lounge

Efter jobbet idag så hade jag en date med min systra och mamma. Vi skulle äta och dricka gott på Moonlite Lounge. Konstigt nog så hade Marlene aldrig varit där tidigare, hon som är ute och äter överallt :) .....men jag tror att hon var nöjd. Själv har jag ännu inte blivit besviken där, alltid gott och rejäla portioner. Min rätt: jätteräkor m chili o krämig tomatsås + pasta
Mamma och Marlene mätta och belåtna
Happy mamma
Mamma hade svårt att fånga Marlene och mig på bild
Men till slut lyckades hon
Kramar

En svår fråga ....

Gissa om jag ska se på "Landskampen" ikväll???

Kramar

Akuten ....

För säkert 8:e gången på en vecka så har mitt hjärta varit inne på akuten igen. Jag trodde verkligen att dom skulle ta bort blindtarmen idag men då proverna var bra, så blev hon hemskickad igen ...... med ett sjukintyg, det är vila som gäller.

Kramar

onsdag 26 januari 2011

Kylan is back ....

Och den tänker stanna till april månad sägs det ..... det var ju verkligen en nyhet som piggar upp en ..... NOT!! Vi har ju inte lidit utav någon brist på kyla, snö och slask denna vinter .... och att ha det så här kallt i 3 månader till är inget jag ser framemot! Jag vill ha vår, värme eller ännu bättre sommar och sol nu!!
Kramar

tisdag 25 januari 2011

Hockey och handboll = underbart!

Middag: färsk pasta med köttfärssås, parmesan och basilika Efterrätt: mörk choklad m havssalt
eller granatäpple? Varför ska jag välja?
Jag hinner nog stoppa i mig bägge innan kvällen är slut .....
finner ingen anledning att välja.
Ikväll är det ännu en sportkväll, I like it!
Hockey, Troja-Malmö, via nätet och handboll, Sverige-Danmark på tv. Här kan jag inte heller välja, så jag får ha koll på bägge matcherna ...... nu e´det mycket på en gång!
Kramar

05.50 på en söndag, måste vara fel!!

Måndag = trött, när klockan ringde så trodde jag att det var söndag och att jag kunde somna om igen ..... men icke! Helgen var redan slut! Det var bara att asa sig upp och gå till jobbet och sen asa sig hem igen, för att somna på soffan.
Såg ni handbollen, Sverige-Kroatien? Så bra den var! Sverige vann med 28-24 och är i semifinal. Idag är det Sveriges tur att möta Danmark (skulle så gärna vilja se den matchen live!). Båda lagen är redan i semifinal och man kan tycka att matchen inte är så viktig (hoppas Danmark tänker ta det lite lugnt idag :), men nu handlar det om vem som kommer etta och tvåa i gruppen. Ettan får möta tvåan i andra gruppen och tvärtom, så det kan vara viktigt att vinna ikväll för att möta ett ev lättare motstånd i semifinalen.
Kramar

söndag 23 januari 2011

Massor utav sport!

Söndag ...... har inte gjort så mycket. Sov länge, 11.15 gick jag upp! Halva dagen hade redan gått, men jag hann städa lite, handla och fuska i kärringgrillen. Sett/lyssnat på sport hela dagen på Tv:n, skidor utför och på längden och tvären. Sen lite bandy-vm, Sverige-Finland.
Snart är det handboll igen.
Så bra matcher det var igårkväll! Först Sverige-Serbien, Sverige vann 28-24. Det var jämt länge men med 15 minuter kvar stack Sverige ifrån.
Sen var det Danmark-Polen. Danmark utklassade Polen från början, dom har sådan fart! Trots det slutade matchen 28-27 till Danmark.
Nya tulpaner i vasen!
Sandra kom efter provtagningen på sjukhuset.
Hon hade önskemål om ceasarsallad.
Jag gjorde chokladpudding till efterrätt.
Sandra spelar "angry bird",
hon e´helt besatt.
Kramar

lördag 22 januari 2011

Slö

Väntade och väntade, på besked från Sandra, hon var inne för ultraljud och provtagning igen ....... det kom till slut: det är blindtarmen! Men hon har nu kommit hem med antibiotika, ska in för fler provtagningar imorgon igen.
Klarade inte krysset, missade frågor och fick inte ihop det på snabbgenomgången???
Cykla efter cola!! Så sugen!
Har sedan inte gjort för många knop här hemma ...... slapp tom att laga middag, åt rester från igår. Och idag kom jag ihåg att lägga på basilika på den! Sorry S och N.
Nu ska jag kolla på handboll, Sverige - Serbien från Malmö Arena :)


Kramar

Fredagskväll hos mig

Sandra och Nichlas kom på middag igårkväll efter att ha varit på sjukhuset för andra gången igår. Jag bjöd på en medelhavsinspirerad fiskgratäng, pressad potatis och stekta sparris med parmesan på.
Sjukhusbesöken är inte slut än för Sandra, hon ska dit nu på morgonen igen för fler undersökningar och prover. Hoppas att dom hittar felet, det är jobbigt och oroande för alla inblandade när någon man har kär, inte mår bra.
Kramar

fredag 21 januari 2011

En kväll på akuten

Så här låg Sandra igår
Detta tycker jag att dom kunde erbjudet mig!
Kramar

onsdag 19 januari 2011

Dinner

Inte en grönsak så långt ögat kan se! Det är inte precis vad man är sugen på en dag efter migrän. Det ska vara något riktigt fett och onyttigt då. Och så ett stort glas Cola!
Nu ska jag sätta på mig matchtröjan och se om den gör någon nytta idag oxå? Ikväll spelar Malmö på bortais mot Örebro.
Kramar

tisdag 18 januari 2011

Luften gick ur mig .....

Man går och blir mer och mer nervös ju närmare klockan kommer för utsatt tid hos kirurgen. Man är kräkfärdig utav nervositet och försöker komma på alla möjliga och omöjliga ursäkter för att slippa gå dit. Men dum som man e´så är man där på utsatt tid. När man sitter i väntrummet tänker man:- får jag vänta en minut till så går jag! Precis då kommer dom och ropar upp en ..... typiskt! Placeras i ett rum, en massa kanske livsviktiga frågor ställs, som man helt plötsligt inte kan svaren på?. Man blir lämnad ensam, (är det för att man ska vara helt genomsvettig när läkaren ska göra undersökningen?) väntar, väntar och väntar, säkert 4 minuter.... på doktorn. Jag tänker smita ...... men ger honom 2 minuter till .... håller på att kräka ..... tar långa djupa andetag .... och så kommer HAN!
F oxå! Skulle gått innan! Han klämmer, känner, drar och lyssnar ...... -vi får skicka dig till Landskrona, vi gör inte sådana ingrepp här, den är för stor! säger han bara sådär. ??????? Vaaaaaaa ?????
Så nu ska man behöva ha en till sådan här dag? Och säkert några nätter oxå!
:(

söndag 16 januari 2011

Solsidan, säsong 2.

Ett måste ..... Solsidan.
Om en halvtimme börjar det ...... längtar!!
Kramar

Leksand-Malmö i Bara

Malmö spelade borta igår mot Leksand och jag hade lyxen att få se matchen hemma hos Christian och Jennie. Malmö tog ledningen med 2 noll och spelade riktigt bra. I tredje perioden vaknade Leksand och det blev 2 lika, förlängning väntade. Jag tror att Svensson ångrar sitt beslut idag ..... Leksand gjorde mål och det blev 2 poäng till dom och vi fick 1. Än så länge har Malmö inte gått poänglös ifrån någon bortamatch, när jag har suttit med min matchtröja på mig :)
Magnertoft ritar och berättar
1:a kedjan
Nichlas blev intervjuad i 1:a pausen
Jag hade ett problem .... min väska var för liten
för att denna lampa skulle få följa med hem ....
men jag ska vara mer förberedd nästa gång.
Bebis .... så nära maten man kan komma :)
Bebis ..... hur söt kan man va?
Tacos ..... och starka nachos
Marängsviss ..... mums!
Kramar

lördag 15 januari 2011

Tulpanens dag

Idag är det tulpanens dag och såklart att man ska ha en bukett hemma då. Köpte en vit och en rosa bukett och blandade (Sandra fick hälften). Känns som att våren är på gång när affärerna fylls med dessa underbara blommor, som oxå är mina favoriter! Jag skulle kunna ha hela huset fullt med tulpaner i alla de färger (utom gula, de har jag svårt för).
Igårkväll var jag hos Sandra. Vi åt tacos och tittade på "Let´s dance", en riktigt mysig fredagskväll.

Kramar

fredag 14 januari 2011

Utskälld

Dagen började bra .....
jag blev utskälld av en deltagare! Och har tom fått ett papper kastat på mig! Men jag var ju oförskämd,(det är jag mot alla deltagare som kommer, jag sitter ju där för att göra helt andra saker än att ta emot dom) så det är klart att folk har rätt att göra så då. Sen fick jag oxå ett klagomål ...... för att jag inte är tankeläsare! ..... klart att dom får klaga då!
Men om dom läser mitt cv, så ser dom att jag inte har skrivit något om att jag besitter sådana krafter.
:(

torsdag 13 januari 2011

After work med systra

Efter jobbet hade jag bokat in en fika med systra min. Vi hamnade på Ölcaféet och det blev en kall öl och god mat. Vadå? Tycker ni det är en konstig fika? Förstår inte hur ni tänker då?
Som vanligt när vi ses, så blev det en hel del goda skratt.
Systra min På Sorl tog vi en Latte och en Chai, vi slog på
stort och delade på en choklaboll.
Trevlig personal!
Nu ska jag slänga mig på soffan och se handboll, Sverige-Chile. Ska tydligen bli en enkel match för Sverige, "som en promenad i parken", hoppas det!
Kramar

onsdag 12 januari 2011

Malmö-Bofors

Bilder från matchen igårkväll. Malmö tog emot Bofors. En jobbig match att titta på ..... pucken studsade sin egna väg, hela tiden! Och domaren var blind!
Blod på isen ... fick skrapas bort,
tog lite tid då spelaren droppa över halva isen.
2-2: matchen gick till förlängning och sen till straffar ..
Söderberg satte sista straffen och Malmö fick 2 poäng!
Nu väntas det bara bortamatcher ett tag, då det spelas handboll här på Arenan.
Trist för mig .... men jag hoppas att laget kommer hem med några poäng.
Kramar

Är du en USK eller SSK?


Fick ett konstigt uppdrag idag på jobbet. Men då det kom från min chef så är det kanske bäst att göra som hon säger :). Jag skulle kolla om det finns någon USK och en SSK som är arbetslös/ eller vill byta jobb? ..... . Jag vet inte hur hon hade tänkt sig att jag ska göra? Men man vill ju inte verka helt dum, så jag sa bara:- javisst.
Nu sitter jag här o försöker komma på var jag ska börja?
Det finns ju en massa folk som är arbetslösa, men var gömmer dom sig? Funderar på att leta under alla stenar på vägen hem och bakom alla träd i parken. Jag ska oxå tjuvlyssna på diskussioner mellan folk i affärerna, när jag är och handlar, någon kan ju avslöja sig. Sen får jag nog oxå spana ut genom fönstret större delen av kvällen, det kan ju gå någon vitklädd sköterska förbi?
Jag får ta det som en utmaning ...... det sägs ju att inget är omöjligt.
Kramar

måndag 10 januari 2011

Halv 8 hos mig ....

......... det blir på sofflocket! Jag är så trött idag. Tror inte att det beror så mycket på att jag varit ledig i ett antal dagar nu, utan mer på att min sömn inatt var endast 3 timmar! På tal om halv 8 hos mig så blev det ceasarsallad till middag idag, blev så sugen på det efter att ha hört Christian tala om ceasarsallad hit o ceasarsallad dit. Tog en smarrig bild på detta men det blir ingen bild idag, då min dator strejkar när jag ska lägga upp bilder :( ....... kramar

lördag 8 januari 2011

Rostade kastanjer

Rostade kastanjer med lättsaltat smör och
"låt den rätte komma in" står på programmet.
Missa inte den filmen!
Kramar