"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



tisdag 31 maj 2011

-"Ge mig hemmalagat"

Ordningen är nästan återställd, Sandra kom hem igårkväll. Nu ska bara den andra token oxå komma hem, så allt blir som vanligt igen, för ett tag iallafall. Sandra hade önskemål om att äta hemmalagad mat efter att ätit restaurangmat nästan en hel vecka. Så det blev ingen proviva och rostebröd ikväll för magen, (den får ta vad den får, den protesterar iallafall). Det fick bli ugnsbakad lax, stekt halloumi och champinjoner, spenat och potatis, det fick godkänt. Jag överraskade med efterrätt, vars en Tip Top. (man behöver ju inte tänka på vad som e´ bra för magen längre). Jag kollade extra noga i affären så att dom inte var brutna i struten, har råkat ut för det några gånger. Men dessa var hela. Ända tills jag tappade min i golvet, och det 2 gånger för säkerhets skull!
Kramar

måndag 30 maj 2011

Betala årskort - check

Nu har man säkrat höstens, vinterns och vårens nöjen: Malmö Redhawks årskort för kommande säsong är betalt! Vissa räkningar är roligare än andra att betala. Kramar

Varmt igen

Efter moln, blåst och regn, så är solen och värmen tillbaka! Det visste jag inte imorse, därför hade jag alldeles för mycket och för varma kläder på mig. Men jag ska inte klaga, det är skönt att värmen äntligen hittat hit igen! Nu kan den få stanna ända till oktober månad för min del. På vägen hem så fick jag införskaffa lite "medicin" till min mage. Den tycker inte om något som jag ger den ..... hoppas att detta ska passa den. Något roligare än detta får den inte ikväll!

Kramar

lördag 28 maj 2011

Personalfesten

Igår var det då tid för sommarfesten med jobb. Oj oj oj .... tala om att pulsen steg när man såg var man hamnade! Hästar!! Dessa STORA djur och vi skulle göra "något" med dom! Jag, Svetlana, Jenny och Lotta var där först och jag försökte övertala dom att vi skulle smita därifrån och säga att vi inte hittade dit men tror ni att någon av dom nappade på mitt förslag??
Jag tilldelades en häst som hette Nomi, hans namn betyder lite svart. Han hade en liten svart fläck på sidan. Han skulle vara den absolut lugnaste och snällaste hästen som fanns i stallet, han gör ingenting om man inte säger till honom. Ärligt talat så tror jag att han var drogad ..... under hela tiden vi ryktade och borstade honom så rörde han inte en fena, det passade mig perfekt! Men då han stod med ryggen åt väggen så blev han bara borstad på ena sidan, men han blev jättefin på sin högra sida.
Resten av gänget sysselsatta med att borsta, kratsa hovar och sadla sina hästar.

Vi var uppdelade i 2 lag och lag 1 skulle börja rida. Jag ledde ut Nomi så att Cecilia kunde rida honom först. Under tiden så skulle vi i lag 2 utföra andra uppdrag. Yes!! jag kunde andas ut en stund!

Lag 1 redo för sin ridtur!

Vi i lag 2 gick en skattjakt. Vi samlade ihop delar till ett träns som vi sen skulle få ihop på rätt sätt. Ja, eller hur, vet ni hur många remar ett träns består utav? Typ 100! Men när lag 1 inte heller fick ihop sitt träns så fick vi bekräftat att det inte bara var vi som var helt lost i detta ämne. Efter skattjakten så var det skytte som gällde. Vi fick vars 5 skott och jag träffade med 2 utav mina!! Mitt lag fick ihop 10 träffar, lag 1 bara 9, så vi vann!!

Här kommer bildbeviset, jag på en häst!! Ser ni paniken i ögonen?

I Höllviken, här väntar vi på bussen in till stan igen. Som alltid är vi förberedda med vätska, vätskebrist är INTE bra!

Rula och jag på restaurang Hai. Vi började med ett fat sushi och sen strömmad rätterna in på ett löpande band. Det var olika spett och vårrullar och ...

dessa jättestarka sojabönor! Det var nästan så att man fick ringa brandkåren.Till efterrätt så var det cheescake, allt var gott!

Jenny, Martin och Pia, en del utav det glada gänget.
Kramar

torsdag 26 maj 2011

Säkert helt ointressant för er ...

Imorgon har vi den årliga sommarfesten på jobb och för första gången har jag ingen lust att medverka. Någon gång denna våren försvann min lust till saker och ting och även min ork gjode den sällskap! I skrivande stund så är jag inte ens säker på att jag följer med. Till på köpet så kan jag tillägga att dom lovar regn imorgon och vi ska vistas ute i ca 4 timmr. Förra sommarfesten hade vi samma otur! Regnet öste ner hela tiden vi var ute, sen satt man på restaurangen och var blöt och frusen, trots att man klädde sig rätt. Vatten och jag hör liksom inte ihop! Det låter som att jag längtar till imorgon va?
Sen har vi det vanliga problemet så fort jag ska göra något: KLÄDER och SKOR. Hatar det! Det finns inget snyggt eller passande i min garderob! Det finns bara ett ord för hur jag känner det just nu: BLÄÄÄÄÄ!
Säkert ingen kul läsning för er men jag behövde få kräka av mig lite. Kramar

Ett tusen

Idag, just nu, har jag haft 1000 unika besökare! Jättekul att så många har hittat min lilla sida, tycker jag! Kramar

onsdag 25 maj 2011

Överraskad

Sandra överraskade mig på jobbet idag med denna fina bukett blommor!
Då hon inte e´ hemma på Mors dag så ville hon ge mig något innan hon åkte. Hon e´ för go´! Jag har världens bästa dotter!
Tack mitt hjärta! Kramar

tisdag 24 maj 2011

Still alive

Hello, ett tag sen, ja några dagar sedan iallafall. Har kommit lite av mig med att skriva här. Humöret har inte varit på topp och då är det inte lika kul att och skriva något, finns liksom inget att berätta. ALLT kan man ju inte skriva om, så då får man tänka och fundera för sig själva. Nog pratat om det!

Både igår och idag så har Sandra och Nichlas varit här hos mig. Vi har ätit middag, pratat och myst. Imorgon flyger dom till Helsingfors, om askmolnet tillåter det?, och ska "förberedas" för flytten som sker senare i sommar.

Ge dom varsen iphone och dom sitter/ligger så här i timmar!!! Kramar

lördag 21 maj 2011

Hund eller katt?

Det doftar fisk o Mollie kan bli 2 meter lång

kolla in stilen!
Jag e´osäker på om hon andades under måltiden?

Mollie e´ ett litet "problembarn" när det gäller mat. Hur svårt kan det vara att äta, även om magen kurrar så ..... NÄ, icke att man ska äta!!! Då jag inte ville ha en litet sjukt djur hos mig så tog jag det säkra före det osäkra, jag kokade fisk. Djur benämner jag henne då man kan undra hur en hund kan vara så tokig i fisk? E´ det inte katter som ska älska fisk? Världen e´ helt upponer .... kramar.

Jordens undergång?

Någon "smart" man har räknat ut att jorden ska gå under idag. Nu har han ju räknat ut detta tidigare och haft fel. Men nu har han kommit ut från sin grotta igen och sagt att det sker idag. Vem vet, denna gången har han kanske rätt?
Så jag tror att jag struntar i städningen idag och går ut i solen istället. Kramar

torsdag 19 maj 2011

Ny färg

Sitter just nu med färg i håret. ja, inte målarfärg såklart.
Jag testar ett nytt märke för min del, får se lite senare hur resultatet blir.
Enligt förpackningen så ska den tom täcka gråa hår, inte för att jag e i behov utav det, jag vill bara ha en liten uppfräschning.
Har jag riktig tur så blir jag en helt ny människa! Kramar

onsdag 18 maj 2011

I´m bored

Här har inget nytt hänt att skriva om och jag är uttråkad till tusen! Men jag kan ju göra en lite summering utav helgens bägge finaler.
Saade kom 3:a i ESC, bra gjort! Tvåa blev Italien (sämsta jag hört på länge!) och vann gjorde Azerbaijan, den var väl helt ok.

Sverige tog silver i hockey-VM, det blev 6-1 till Finland (vad hände??). Det blev Finlands 2:a guld totalt, Sverige har ju 8 st så vi kan vänta lite till på ett nytt. Ja, det blev allt för idag. Kramar

tisdag 17 maj 2011

Oxå

ett inlägg för tjuven :)
kramar

Elefanter ska bo på zoo

Jag är så trött på mina grannar ovanpå, dom uppför sig som elefanter!! Idag brast mitt tålamod. Jag satte på min "hårdaste" cd på högsta volym och repeat i rummet under deras sovrum. Sen stängde jag dörren till det rummet och sen även dörren intill mitt storarum, då blev musiken behaglig för mig att lyssna på. Och jag hoppas att dom förstod mitt meddelande! Hur lyhört det är här! Då jag tidigare har bett dom att dämpa sig och det budskapet inte gick fram så får det tyvärr bli så här: jag får ge igen med samma medel. Kramar

lördag 14 maj 2011

Om tjuven kommer tillbaka

så kan han ta detta inlägget och inte något längre som jag skriver!
Kramar

Jag saa de ju ...

I torsdagskväll gick Saade vidare till kvällens Eurovision Song Contest. Jag har inte sett något utav de 2 kvalprogrammen och har ingen aning om vilka som tävlar eller hur dom låter. Men såklart håller jag tummarna för Sverige! Jag tycker att det räcker med att se programmet en kväll, vill inte ägna 3 kvällar åt det, så bra brukar inte låtarna vara. Såg en glimt (i ett nyhetsprogram) utav några som uppträdde i några konstiga struthattar, varför ska det vara så märkliga saker nuförtiden? Är det för att förvilla, så att ingen hör hur dålig låten är eller? Jag undrar hur dom kunde behålla dom 2 meter långa hattarna kvar på huvudet?

Igårkväll blev Finland klara för VM-final i hockey. Så kul att Sverige och Finland ska mötas igen i finalen! Både Sverige och Finland spelade jättebra igår i sina semifinaler, så det kan bli en superbra finalmatch! Längtar redan!! Jag "Saa de" ju redan igår på jobbet: det blir Sverige och Finland i final. Då "saa de" flesta att jag nog önskade med hjärtat, men jag vet vad jag pratar om när det gäller hockey ;) ...... vill ni veta vem som vinner imorgon? Det gör ...... nä, lite spänning får ni ha! Kramar

fredag 13 maj 2011

Semifinal: Sverige-Tjeckien

Fredagen den 13:e idag. Det har aldrig varit någon sämre dag för mig än någon annan dag är. Tvärtom nästan. Idag började den med att jag hittade 1 krona på marken när jag kom upp ur källaren med cykeln. Passade på att önska mig något speciellt, kan ju säga att det rörde matchen som började 16.00.
Oj oj oj vilken match det blev! Ju bättre svenskarna spelade ju surare och hårdhäntare blev tjeckerna. Och på något sätt gjorde det bara Sverige bättre och bättre! Matchen slutade 5-2 till oss (mycket nära mitt resultat, 4-2, då det sista målet sattes i tom bur). Nu väntar nästa semifinal, Finland mot Ryssland. Håller tummarna för Finland, hade varit kul att möta dom i finalen på söndag. Tjoohooooo ..... vi e´ i finaaaal !!!

Detta ska firas med 1 mojito, eller 2. Var inte oroliga, jag ska tillsätta sprit!
Kramar

Ta fast tjuven!!

Jag har inte kommit in på min blogg på hela dagen och när jag väl gör det så märker jag att mitt senaste inlägg är borta!! Vem har stulit det? Ska man anmäla det till polisen eller?

onsdag 11 maj 2011

Kvartsfinal

Jaha, vad har hänt sen sist jag skrev? Jo, igår sprang jag på "Ulla-Bella" i affären. Såg i ögonvrån hur han glodde, han kände väl igen mig från TV. Jag har ju varit med i lyckohjulet och sen har jag ju varit statist i några filmer. Så det måste ju vara därför han han glodde på mig och inte för att jag låtsades som att jag inte visste vem han var.
Ikväll spelar Sverige kvartsfinal mot Tyskland. Hoppas att kommentatorerna har pluggat på lite att snacka om inför denna matchen. Förra matchen tjatade dom bara om läggmatch hit och läggmatch dit, trist att lyssna på! Prata om spelarna och spelet istället än för att sitt och gissa en massa!
Idag åt jag min lunch ute i solen. Kanske sista dagen på ett tag, för nu har dom ju lovat regn. Tack för det! Precis vad jag NOT längtar efter!

Kramar

tisdag 10 maj 2011

En styck resa, tack!

Jag har lagt in kläder till försäljning på nätet och det verkar ju som att man kommar att bli miljonär på det! Och pengar är till för att spenderas, så nu sitter jag och letar efter en sommarresa!
Kramar

måndag 9 maj 2011

Dålig hållbarhet!

Jag tycker att det är dålig stil när affärer säljer saker som inte har längre hållbarhet än i typ 2 veckor! För det kan omöjligt vara jag som skött den dåligt. Kramar

söndag 8 maj 2011

Glass

Jag inte är någon glassmänniska. Det är inget jag längtar efter eller blir sugen på. Så jag vet inte vad som fick mig att stanna till vid glassfrysen och sen ta upp den för att köpa den?! Det var som om den talade till mig :- "jag är glassen som du kan tycka om, köp mig!" Och den var GOD!! Nästa gång jag handlar får jag blunda och bara springa förbi glassarna (undra vad personalen ska tro?), dom får inte följa med hem fler gånger! Kramar

Sköna helg

Solen har strålat hela helgen och värmen börjar återvända. Igår var min tvättdag, men den avverkade jag snabbt för jag skulle upp på stan. Det var jakt efter nya kläder som gällde. Sandra följde med mig som smakråd, tur var det! Annars hade jag säkert kommit hem tomhänt igen. Men jag fick köpt capribyxor, långkjol och en tröja till den. Sen hämtade jag även ut mitt köp från tradera, svenska trätofflor! Sådana har man väl inte ägt sen man var typ 10 år?! Dom har förändrats en del i sitt utseende, jag tycker dom är har blivit riktigt snygga. Får se om jag kan lära mig gå i dom .... det verkar som det krävs en viss teknik. Idag har jag städat (snabbt!) och sen varit ute i solen ett par timmar, man måste ju passa på! Idag verkade det vara "alla lär sig cykla utan stödhjul"-dagen på gården. Jag gissar att alla pappor har ont i ryggen imorgon. Just nu är middagen i ugnen och om en halvtimme ska jag se Sverige-Schwiez, 1 poäng räcker för att få spela kvartsfinal men såklart hoppas jag på vinst idag igen!
Kramar

fredag 6 maj 2011

Green Gate

Min "Green Gate" samling har utökats ytterligare. Nu med underbara assietter.

Testade och godkända
Kramar

Tips tack!



Någon som har ett tips på något lugnande!! Ska stoppa det i dotra nästa gång Danmark spelar! Hon skriker och tjuter så man får stänga alla fönster för grannarna tror väl att man slår på henne!

Till mig själv ska jag köpa hörselkåpor!

Kramar

onsdag 4 maj 2011

Hockey-VM är jobbigt

Jobbigt man har det med matlagningen när det är hockey-VM. Det gäller att ha handlat dagen innan match och laga det i pauserna, eller att det lagar sig själv under spelets gång.
Idag gick Danmarks match mot Lettland till förlängning och sen till straffar, huva vad jobbigt! Men danskarna tog hem segern och spelar imorgon mot Ryssland. Dagens match var viktig för danskarna, det gällde spel i uppflyttnings- eller nedflytningsgruppen. Men efter dagens vinst, 3-2, är dom nu kvar för spel i A-VM nästa år!! Om 5 minuter börjar Sverige-USA och Sandra och jag har precis fyllt på med energi, för den tog slut efter förra matchen! Det blev pannkakor med färska jordgubbar, mums! Kramar

Arrrggh

Fick samtalet från neurologen igår, som jag bara väntat 3 veckor på. Blir mer och mer irriterad när jag tänker på samtalet. Röngten visade inga tumörer eller blödningar, iof skönt. Men när hon säger att det kan vara spänningshuvudvärk blir jag arg! SPÄNNINGSHUVUDVÄRK!!! Inte klokt! Det känns som att hon inte tror på mig.
Man ska tydligen ta sig till akuten varje gång man har så j-vla ont i huvudet och stå och banka huvudet i väggen, för först då har man verkligen ont i huvet! Dom måste tydligen se en när man har som mest ont?? För det syns ju utanpå när man har ont i huvet. (lär iallafall synas när man bankat det blodigt i väggen!) Undrar hur kul akuten hade tyckt det var att ha mig där 14 dagar i sträck? Och ambulansmännen, när dom skulle hämta mig varje dag?? Men nu vet jag ju hur jag ska göra nästa gång jag får sådana anfall, tack för tipset! Kramar

tisdag 3 maj 2011

1 år

Idag fyller min blogg 1 år. Grattis till mig! eller bloggen! Hurra hurra eller nåt? Som ni märker vet jag inte vem eller vad man gratulerar? Man gratulerar kanske inte alls??
Jag har gjort 432 inlägg (med detta), har haft 10.874 sidvisningar, har just nu 914 unika besökare och för er som undrar så har jag inte tjänat ett rött öre. Nu är det inte för att tjäna pengar jag bloggar, jag gör det för att det är så himla roligt! Hoppas att ni som läser den oxå tycker att det är kul, jag planerar fortsätta skriva och fira fler födelsedagar.

Kramar

måndag 2 maj 2011

Maj

Jaha, så har det blivit maj månad och vädret har blivit svalare och regnet kommer lite varje dag. Häromdan sjöng man in våren och idag känns det som höst?!
Igår så var jag hos Sandra. Vi gjorde en spa-behandling på Mollie. Hon klipptes, klorna klipptes, öronen gjordes vid, tänder borstades och till slut så badade hon. Hon är otroligt duktig när man klipper henne och tar hennes klor. När hon badas så tror jag att hon är mindre nöjd. Även om hon sköter sig, men hade hon kunnat ta sig upp ur badkaret så hade vi jagat en våt hund ett antal gånger i lägenheten. Tur att vi har badkar!
Just nu ser vi Danmark-Tjeckien på tv. Första perioden var jämn spelmässigt och det stod 0-1 till Tjeckien. Men i 2:a perioden så drog tjeckerna ifrån och gjorde 4 mål till. Nu ska vi se 3:e och hoppas att danskarn kan få göra nåt mål! (gärna Nichlas igen)


Sandras och min belöning efter spa-jobbet!

Kramar