"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



torsdag 30 juni 2011

Jag tycker ju inte om glass

Blev förvånade när jag kom hem och packade upp mina varor efter att jag hade varit och handlat. Vem har lagt detta i mina påsar? Kramar

tisdag 28 juni 2011

La Roche

Idag har jag haft en mycket trevlig eftermiddag med Svetlana. Vi började med en "after work" öl på ett ställe som jag glömt namnet på ??.... sen förflyttade vi oss till La Roche där vi intog en god middag och så klart en kall spansk öl till maten. Mycket kul att ses igen Svetlana!! Detta gör vi om snart igen.



Kycklingspett med chili och lime + en jättegod sås!

Scampiräkor i vitt vin och vitlök

Potatisklyftor med het salsa


Vi avslutade med en Cafe con leche och en liten munsbit utav deras hemmagjorda chokladbit med hallon på, jättegott!! Precis en lagom portion efter maten, den gjorde sitt jobb, att stilla sockersuget!

Kramar

måndag 27 juni 2011

Nya trafikregler?

Vad har hänt med trafikreglerna sen jag kom till jobbet imorse?
Nu när jag skulle hem så mötte jag 2 ungdomar cyklandes som om vi hade vänstertrafik och dom glodde på mig som om att det var/är jag som cykla på fel sida!?
Sen gick en gammal tant mitt i gatan, bredvid parkerade bilar, istället för på trottoaren!! Är det något jag missat ??

Ska jag bli förvånad om husen ser ut så här imorgon när jag cyklar till jobb? Kramar

söndag 26 juni 2011

Mer Green Gate

Har utökat min Green Gate samling ytterligare. Har nu 2 soppskålar, 1 mindre skål och 1 kökshandduk ...... jag bara älskar denna kollektionen!



Kramar

lördag 25 juni 2011

Bilder från midsommarfirandet

Firade midsommar på Lindeborg tillsammans med Mamma, Lennart, Sandra, Nichlas, Marlene, Peter, Ingrid och Mollie. Vi åt midsommarmat, spelade kubb, åt jordgubbar och grillade. Vissa testade också på att röka cigarr. Det var en mycket trevlig eftermiddag/kväll med många goda skratt.






















Kramar

torsdag 23 juni 2011

Tjuvstartat

På jobb idag så tjuvstartade vi med att fira midsommar.


Kramar

Vräkta?

Ett fågelbo har ramlat ner från ett träd på sjukhusområdet .... eller handlar det om vräkning? Gäller det ett måsbo så förstår jag vräkningen!

Kramar

tisdag 21 juni 2011

Nytt jobb

Ni som känner mig vet att jag tycker om att inreda och dekorera, föreslå färger och former mm. Nu har jag fått ett nytt sådant jobb! För 125.000 kr ska vi på jobb förändra i vår långa, stora korridor och ha nya gardiner på de flesta rummen.
Jag och Ida har tagit på oss detta jobb. Och mitt huvud fungerar så att bara någon säger att något ska ändras, så öppnar sig min dörr till ideérna direkt. Sen hade jag inte riktigt räknat med att alla andra skulle blanda sig i vårt jobb, först vill ingen göra det och sen vet alla precis hur det ska vara .... konstigt?!
Ida o jag har tänkt o tänkt för att få ihopa något som ska bli snyggt, mindre sjukhusaktigt och en få stil som kan hålla i en del år. När vi sedan la fram våra ideér till våra kollegor (för i vår fantasi så skulle dom bli nöjda) så tyckte ALLA helt annorlunda! Det blev genast mindre kul att lyssna på allas "tokiga" förslag. Förr i stort sett så ska vi enligt dom inte ändra på något!
Vi insåg då att vi måste ta besluten om detta själv och gick iväg med bestämda steg och valde ut färger och former själv! Det går inte att ha 20 viljor att ta hänsyn till! Både Ida och jag blev nöjda med vårt förslag!
Vi la fram det för chefen idag och vi fick klartecken! Så nu kör vi! Kramar

söndag 19 juni 2011

När ska jag lära mig?

Att jag måste sätta kaffekoppen till vänster och juiceglaset till höger, annars får jag juice i kaffet!
Kramar

lördag 18 juni 2011

Vad fort tiden går

Tänk att det idag, redan gått 1 år sedan Sandra flyttade hemifrån. Det är inte klokt så fort det gått! I samband med hennes flytt så rensades det ut och kastades en massa onödiga saker, sånt som man bara haft för att det kanske kan vara bra att ha.
Om jag inte har helt fel för mig så lovade jag mig själv att rensa ut lite oftare här hemma. Och idag 1 år senare gör jag det! Men jag undrar hur det kommer in i mitt hus? Vem är det som fyller på med en massa "skräp" och sätter in dessa helt onödiga saker i mina skåp? Precis som om jag vill spara på allt det där skräpet! Hittills har jag fått ihop 6 st skräppåsar! Får se hur många det blir innan jag är klar idag?


Kramar

fredag 17 juni 2011

Nu har det väl ändå gått för långt

Har ni sett det nya tuggummit?
Vigo Focus - Bättre mental koncentrationsförmåga

Vigo Beauty - Vackrare hy

Vigo Active - Ökad fysisk prestationsförmåga

........ nu har dom väl ändå lyckats komma med den dummaste produkten någonsin !!! ??? Kramar

Sakta men säkert gör Mollie framsteg

Måste få skryta om Mollie lite. Hon är, eller har varit, lite egen när det gäller vissa saker bla bara att gå en promenad där man möter andra hundar och deras husse och matte. Eller bara att sitta bland folk utan att skälla, har varit ett stort problem som blivit betydligt mindre!
Jag tar förra helgen som exempel. Lördag kväll satt Sandra och jag ute med Mollie på min gård, en viss granne, M kom ut och när han pratade blev han fullständigt utskälld utav Mollie och då pratade han inte ens med henne utan med en annan granne. Men vi sa till Mollie och la henne ner några gånger, hon tystnade. Lite senare kunde M sitta vid vårt bord och prata utan att hon skällde. han fick tom ge henne godis, bara han inte pratade med henne.
Nästa dag fick M en ny utskällning när hon hörde hans röst, vi sa till henne och la henne ner igen. Hon tystnade snabbare än förra gången. Och till slut kunde han gå förbi utan att hon sa något, framsteg!
Lite senare samma dag, när jag var inne för att hämta ut henne, så kom M ner för trappan och Mollie viftade på svansen och skulle fram och lukta o nosa, jag sa till honom att fortsätta nonchalera henne. Istället pratade han och jag och Mollie gick bredvid oss och var glad hela tiden!
Så här har vi, eller mest Sandra jobbat med henne hela tiden när vi har umgåtts och nu kan vi prata med folk och dom kan gå förbi utan att bli utskällda! Mollie har blivit mycket mer avslappnad och litar på att vi har koll på läget nu. Innan var hon bara ett "stirr"!
Det är inte så hårt arbete som krävs, för Mollie är lättlärd! Och hon tycker om att lära sig och blir så glad och stolt när hon vet att hon är duktig! Det är så kul att se henne så lugn och nöjd och mer självsäker, hon tycker det är sååååå mysigt att vara med när vi är ute.
Man kan säga att det krävs bara att man är bestämd och mer envis än vad Mollie är, så kan det nog bli hund utav henne till slut :).
Denna helgen har vi kunnat vara ute utan att hon skällt på folk!!Vill till slut berätta om när vi åt middag i söndags ..... jag önskar så att jag hunnit filma det, för det var så kul att se! Bara jag tänker på det så börjar jag le.
Mollie vet att hon ska stanna på sin dyna eller ligga i hallen när vi äter. Och oftast stannar hon utav sig själv, man behöver mycket sällan säga till henne att stanna eller gå ut, duktiga vovve!!
I söndags hade hon valt att ligga i hallen, antagligen var där svalt på golvet. När hon tyckte att det gått kanske lite för lång tid så ställer hon sig upp med framtassarna i storarummet, stannar och tittar på oss. Sandra tittar tillbaka och säger nej och sitt.
Och då ställer Mollie sig liksom på frambenen och lyfter in först det ena bakbenet och sen det andra ..... och vips så hamnar hon i storarummet istället för i hallen. För hade hon satt sig ner direkt så hade hon hamnat i hallen ...... smarta vovve!! Sen la hon sig ner och sov gott precis innanför tröskeln. Sandra och jag skrattade nog i en kvart efteråt ..... Kramar

torsdag 16 juni 2011

Längesen ni fick ett middagstips

Gick in i affären i ett annat ärende, blev helt plötsligt jättesugen på rökta musslor! Visste att jag hade färsk pasta hemma, tänkte då att jag kunde göra en pastasås till. Hittade denna för mig nya smak utav creme fraiche, schalottenlök, senap och vitt vin. Köpte även rökta musslor, kräftstjärtar och cocktailtomater.
Slängde in tomaterna i ugnen med lite olja coh flingsalt på. Kokade pastan, värmde fraichen (spädde ut med lite mjölk) och slängde i musslorna och kräftstjärtarna, kryddade med lite svartpeppar och sen var det klart. Ut med tomaterna och på med lite balsamico. Och jag får lov att rekommendera det, jättegott!!

Kramar

onsdag 15 juni 2011

Molntussar

Hela himlen var täckt utav dessa små molntussar. Det är inte många gånger jag sett himlen se ut så här ...... som om någon strött ut fullt med bomullstussar. Undrar vad dom betyder .... oväder?, åska?, dimma? eller kanske rent av strålande sol imorgon?


Kramar

tisdag 14 juni 2011

A walk in the Park

Efter jobb idag så tog Sandra och Mollie ut mig på en runda i pildammsparken.

Sitt

Tass
O vassego

Hittade en massa rosor i olika färger som jag bara var tvungen att fotografera








Kramar

söndag 12 juni 2011

Bara njutit av solen denna helgen.

Mollie har tyckt att det var lika skönt som Sandra och jag tyckt, att ligga ute i solen/skuggan denna helgen ...... att lyssna på fågelsång, barnens skratt, grannarnas prat och någons musikspelande är helmysigt och avslappnande ..... det har varit en riktig slappehelg.



Kramar

lördag 11 juni 2011

Studentfirande

Igår var det dax för Philip att ta studenten. Sandra och jag begav oss dit för att fira honom.

Lite utav den goda maten
Glada kusiner

Den duktiga kocken

Stolta föräldrar

Kockens hjälpreda

Mamma, Stefan, Ingrid och hennes syster

Systra, jag och mamma

Mamma, Christian och Jennie

Sandra och jag

Delar av gänget

Världens sötaste cupcakes


Kramar