"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



fredag 30 september 2011

Härligt höstväder!

Sista dagen i september och denna månad avslutas med sol och ca 23 grader varmt. Helt otroligt skönt! Efter en hel dag först på jobb så väntar nu tvättstugan till ca 22 ikväll.
Det blir en lång dag och den kändes väl inte så himla kul för att vara en fredag.
Men den blev genast bättre så fort jag kom innanför dörren.
Det låg ett jättegulligt kort från dotra, både till bild och text!! 
Tack mitt hjärta!! 
Nu får jag springa ner i tvättstugan igen ..... hoppas få det mesta på tork innan kl 19.00 för då börjar MIF - Sundsvall på tv och den vill jag se!! Kramar

torsdag 29 september 2011

MIF - Tingsryd

Så här glad är man då man kan gå på hockey ;)
 Igår var det Robert Burakowsky, "Burra" min gamla klasskompis, som släppte pucken.
 Sen började matchen på riktigt ..... boxplay är Malmö bra på och igår så var äntligen deras poweplay bättre oxå. Matchen slutade 4-1 till oss, bra jobbat!
I andra periodpausen var det dax för lek igen. Igår skulle dom prova på curling och försöka få klotet så nära mitten på banan som möjligt ..... jag tror att bägge deltagarna skriver under på att det var svårt men som vanligt är det kul för oss i publiken.
Kramar

tisdag 27 september 2011

Höstsoppa med sting

Det var ett tag sen jag bjöd på ett recept så idag tänkte jag dela med mig utav det. Jag har fått lite inspiration utav ett annat recept men som vanligt så ändrar jag lite själv.
 Så här blev det till slut:

6 st jordärtskockor
2 stora potatis
1 stor morot
1 gul lök
Allt skalas och delas i mindre bitar.
Får koka 10-15 minuter i 1 liter vatten (med grönsaksbuljong).
Mixar sen grönsakerna till puré.
Om ni har en liten mixer som jag har så får man fiska upp grönsakerna och mixa dom vid sidan av kastrullen.
Sen tillbaka med purén i buljongvattnet.
Krydda med salt, vitpeppar och cayennepeppar.
Krydda efter tycke o smak.
I med en liten burk creme fraiche.
Rör om och låt koka upp under omrörning.
Klart
Jag tyckte den blev jättegod, smaken utav jordärtskockorna kom fram och cayennepepparn lämnar ett sting efter sig. Kramar

söndag 25 september 2011

Det bortglömda soprummet

Det är verkligen kaos i "mitt" soprum!

Tänkte bara att ni kanske ville veta.
Kramar

Myskväll i Bara

Efter hockeyn igår så följde jag med min kära bror hem för att umgås lite. Vi skulle äta Jennies goda köttbullar i sås och så skulle jag förstås kela med kisarna. Vet ni hur svårt det är att fotografera rörliga ting? Ännu svårare när det är 5 st och dom är precis överallt!! Jag tog bild efter bild, de flesta blev suddiga. Men jag lyckade få några där man ser att det är katter jag försökte fotografera. Jag funderar skarpt på att köpa nu kamera, min är så slööööö!










Tack för en mysig kväll! Kramar

Malmö - Västerås

Igår var det hemmamatch igen. Vi mötte Västerås som låg strax efter oss i tabellen.
Men efter den stora förlusten igår för oss, 2-6, så gick dom om oss. Jag kände inte alls igen våra killar i denna match ..... det var inte mycket som fungerade som det skulle. Till på köpet så var domaren värdelös! Man måste döma lika för bägge lagen! Sen skulle jag personligen hellre se Sjögren i målet!
Igår var det Percy som släppte pucken.

Det roligaste denna match var när "Hawkan" skulle ut på isen och kasta ut godis till publiken. Det var nog första gången han hade skridskor på sig och var på is! Haha så rolig han såg ut!
Sen visste han tydligen inte att det finns skyddsnät på kortsidorna, godiset hamnade på isen ... hahaha ..... efter det misslyckandet så begav han sig till långsidan för att kasta. Han ramlade och alla påsarna hamnade i spelarnas bås!! Hahaha .... hade man vetat hur kass han var så hade man filmat det hela.
Kramar

torsdag 22 september 2011

In med det tunga artilleriet

Nu tar vi i med hårdhandskarna mot migränen!
Nu ska jag bara lyckas ta denna spruta själv när man har som mest ont enligt konstens alla regler. Det är massor med olika moment man ska komma ihåg .... lycka till, till mig själv!
Hjälper inte detta så är det inte migrän jag har.
Kramar

tisdag 20 september 2011

Första hemmamatchen: Malmö - Bofors

Så då har hockeysäsongen sparkat igång på riktigt! Bortamatchen i lördags känns inte på riktigt när då man inte kunde se den. Första matchen ska vara hemma ..... jag vet ...... det hade inte funkat.
Ja, ja nock om det. Får säga att det var en storslagen satsning! Kändes som att man gick på elitseriematcher igen! Snygga bilar utanför, "höken" som tog emot en i foajen, ny snygg introreklam i taket, bra musik, snygg ljussättning, flaggor i taket, och en alldeles egen entertainer, Cornelius, han underhåller hos i pauser och powebreaks, publiktävling på isen i 2:a periodpausen, varje match ska en gäst komma och släppa pucken, igår var det Hugo Stenbeck som fick den äran, efter matchen är det autografskrivning utav 2 spelare och 45 min efter matchslut så är alla spelarna i sportbaren, om man vill träffa dom ..... fick jag med allt nu?
Tror det, det var så många upplevelser på kort tid.
Vill oxå tillägga att det var kul att se aktiva tränare i båset (Strömberg och Nyman), dom pratade med spelarna hela tiden när dom kom tillbaka efter sitt spel. Lite annorlunda mot förra säsongen när tränaren bara stod med hakan i näven hela matchen.
Alla nationer i MIF
 Hyllade årtal och spelare
Snygg ljussättning
 Vem e höken och vem e Cornelius?
Green fick utmärkelse för bästa poängplockare i allsvenskan
 Hugo i action
 Sen visade grabbarna var skåpet står denna säsongen

5-0 till oss!!
Har en känsla av att det kommer att vara kul att gå på hockey denna säsong.
Har ni inte gått på en match förrut, så gå nu! Ni får mycket för pengarna.
Kramar

lördag 17 september 2011

I go nuts

I dubbel bemärkelse!
Först blir jag tokig pga att everysport inte kan sköta sin liveuppdatering! Jag skulle följa Mora - Malmö via nätet men tji fick jag, matchen slutade 3-4 till oss!! Då var premiären i hockeyallsvenskan avklarad och vi har visat var skåpet ska stå.
Sen kan jag rekommendera dessa heta nötter (ovan). Gott för att man får ett och annat sött russin oxå!
Kramar

Vilken livskvalitet man har

Kl 07.00, taggad och klar inför en arbetsdag som skulle avslutas med After Work.
En halvtimme innan after worken skulle börja slår min migrän på igen!! Det var bara till att bege sig hem, ta tablett ( som oftast inte hjälper) och lägga sig ..... sov från ca halv 5 till halv 9 och gick sen och la mig igen vid 10-tiden, så himla trist. Jag kan berätta hur min vecka varit. Måndag: jobba, tisdag: migrän, onsdag: migrän, torsdag: jobba, fick migrän på kvällen och så då fredagen: jobbade och fick migrän igen! Vilken livskvalitet man har! Kramar

torsdag 15 september 2011

De sista bilderna ....

...... på renoveringen.
Nu är korridoren i stort klar, det är bara lite konst som ska upp på vissa väggar och såklart tidningsstället ska borras upp oxå. Men ni vet hur det e med hantverkare .... dom tar sin lilla tid.
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Äntligen är alla rosa karmar och stolar a´la 80-tal borta!! Och de träfärgade möblerna har ersatts med nya vita fräscha!! Jag tycker att det inte ser så rörigt ut längre ..... en helt ny avdelning :). Nu vet ni vem ni ska ringa när ni vill ha renoverat ;)
Jag måste få säga det själv, det har blivit himla bra! Kramar

måndag 12 september 2011

Zzzzzz

Jag jobbar dubbelt .... hela natten har jag jagat kattungar .... dom blev bara fler och fler ....det var snö ute och jag kunde inte förstå vem som kunde lämna dom ute ..... det hela gick ut på att jag skulle rädda dom och ge dom mat ..... Sen ska man efter en så jobbig natt, både fysisk och psykisk, gå och göra sitt vanliga arbete oxå ...... jag tycker det är till att begära lite för mycket utav lilla mig ....... kramar

söndag 11 september 2011

Nine eleven

Så kallas denna dag i hela världen. Det är den 11 i 9:e idag och det är 10 år sedan olyckan i World Trade Center hände. Det känns absolut inte som att det gått 10 år sedan man hörde det på radion .... jag kommer så väl ihåg att jag satt på jobbet när jag fick höra om denna hemska nyhet på radion. Strax därpå, på alla tv-kanaler, kunde man sedan se de hemska bilderna! Så fruktansvärt hemskt! Så många som dog helt i onödan. Måtte något sånt här inte hända fler gånger! Kramar

Första gången

Idag skulle jag göra något som jag aldrig gjort förrut!
Jag skulle förvandla all denna kålen till en kålpudding. 
Nä, det är sant! Så gammal som jag är, så ALDRIG! Tyckte att det lät betydligt lättare med pudding än dolmar, dolmar finns inte i min tanke ens!
 Och ....tada!! Jag lyckades ...... blev det då gott? Ja, men för min del hade det varit godare utan köttet .... kött är inte min starka sida. Men hade det då blivit kålpudding då? .... bara en massa god kål :). Detta får nog vara första och sista gången jag lagar denna rätt.

Kramar

lördag 10 september 2011

Ett Foto I Timmen

Kl 9.00: tittade på minnesstunden i Ryssland
 Kl 10.00: kul, datorn krånglar!
Blev till att lösa krysset med papper o penna.
 Kl 11.00: Skitkryss!
 Kl 12.00: Tittar på minnesstunden utanför Kinnarps Arena
 Kl 13.00: På stan, någon "gjorde" nåt?
Kl 14.00: Ok, det blev snabbmat till lunch.
Slog till med en efterrätt oxå!
 Kl 15.00: Shoppingen fortsatte
 Kl 16.00: Öhhh ??... det blev 4 nya behåar idag.
Kl 17.00: Sandra gör vid sig för att åka till Danmark.
 Kl 18.00: Sandra återvände, tågen gick inte!!
 Kl 19.00: vi käkade lite.
 Kl 20.00: Vi åt lite till, denna gång kräftor!
Kl 21.00: Filmtajm!
Kramar