"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



lördag 30 juni 2012

Redan siste juni

Min utsikt idag när jag legat och lapat sol, lite mer på "vissa ställen" där man glömt att smörja sig. Men man får ju passa på när solen visar sig för det sägs att redan imorgon är det andra prognoser. 
Typisk svensk sommar. 
Kramar

Sommar ute!

Frukosten intagen och nu väntar solen på mig där ute! Jo, ni hörde rätt! det är sol ute!!
Efter de rejäla regnskurarna och åskan igår så blev det idag sommar!
 Kramar

fredag 29 juni 2012

Storstädning pågår


Vi har storstädet på besök på jobb, en icke planerad aktivitet. Så vi får flytta ut saker från rum till rum, från rum till korridor osv, ofta i panik då vi fortfarande har full verksamhet på avdelningen. Vi har tom fått köra ut deltagare ur rummen ibland och då kan dom få turen att sitta och titta på vår torkställning med våra kläder på. Idag tog jag en runda och fotograferade saker på alla konstiga ställen. Men det finns och har funnits mycket mycket fler! Inte en enda sak på rätt plats! Kramar

Vinbär

Nu kan jag snart skörda mina vinbär!
Inte så många men de räcker till mig.
Kramar

torsdag 28 juni 2012

Ny brevlåda

Kom hem och fick se denna snygga "brevlådor", eller vad säger man??
Postfack kanske?
Mindre motion för brevbärarna!
Vi kan ta det längre, all post mailas - brevbärarna utrotas.
Kramar

Gula fläcken? Naturfenomen?

Alltså nu får ni hjälpa mig! Vad i fåglarna är det som händer därute? Något stort gulaktigt skiner/lyser/strålar på himlen som faktiskt just nu oxå är ljusblå!? Det konstiga ljuset avger oxå någon sorts värme, så man skulle typ behövt ha ombyte med sig, för jeans och skinnjacka är liksom för varmt! Och gummistövlarna behöver man inte heller idag! Jag fattar inget?? Nån som är bättre på det här med "klimat/naturfenomen/plötslig värme", än mig? Kramar

onsdag 27 juni 2012

Sista onsdagen denna månaden

Som vanligt har vi personalmöte denna dag. Bjöds på en jättegod majsomelett med chili och grillad paprika till. Vi har haft en miljöskyddsrond? Heter det så?? Ja ja, iallafall så fick 8 utav de 10 saker som behövs göras min signatur för att se till att de fixas. Kunde ju lika bra gett mig listan direkt.

Jag hade fått post när jag varit borta .... tips på julshow!! Hallo!! .... jag har inte haft semester än, känns fel att tänka på det redan. Gömde undan den för ev titt efter semestern.

Kramar

Sylvegård och allsång och mord

Igår fick jag ett telefonsamtal från Malmö Redhawks, inte varje dag man får det. Det var en liten, jättenervös påg som ringde och undrade om jag inte ville fortsätta gå och se när dom spelar kommande säsong? Självklart -sa jag! Pengarna kommer dom närmsta dagarna. Lille påg, hoppas att mitt samtal var det första och att det var därför han var så nervös. Hoppas att jag lugna honom med min snälla röst ;).
Tisdagskvällar är för övrigt de bästa tv-kvällarna på hela sommaren, iallafall från igår då "Allsång på skansen" och "Morden i midsommer" började. Om ni försöker nå mig dessa kvällar så svarar jag inte ;).
Kramar

tisdag 26 juni 2012

Nya tofflor

Tada!!
Äntligen kom mina tofflor som jag beställt hos Campadre!
Blev jättenöjd!
Kramar

Life goes on

Igår var det världens längsta måndag ever och jag vill bara vakna upp ur denna mardröm.
Livet kan verkligen göra tvära kast.
Så nu får jag försöka ta nya tag och komma ihåg att mitt liv går vidare ..... och glöm inte att var rädda om varandra och ta hand om varandra! Man vet aldrig hur länge man har varandra! Kramar

söndag 24 juni 2012

Chockad!

Har precis fått beskedet att en vän till vår familj har avlidit nu på kvällen.
Mina tankar går i hundraåttio och hjärtat bankar så jag tror att det är på väg ut ur kroppen.
Jag kan inte fatta det. Alldeles nyss fanns hon hos oss och nu är hon borta, alldeles för ung och levnadsglad.
Livet kan verkligen vända snabbt.
Kommer att sakna dig! Mina tankar går till dina 2 barn och ditt barnbarn ... kan inte vara lätt för dom då deras pappa lämnade detta jordeliv för inte så länge sedan.
Nu får C och B mötas igen, även om det var för tidigt.
Kramar

Bästa resterna

Rester har intagits idag men jag klagar absolut inte!
Jättegott!
Marängen var tom bättre idag!
Kramar

Fest för fåglarna (och alla andra djur)

Kunde inte förstå varför det var ett himla liv på fåglarna utanför balkongen.
Men när jag tittade ut så förstod jag. Och bara denna vågliga blev kvar när jag började fotografera.
Han var väl mest hungrig.
Kramar

lördag 23 juni 2012

Sandra och jag leker paparazzi

Efter att det regnat hela dagen igår som kom ju 
solen till slut fram på kvällen 
och då begav jag och Sandra oss ut på en promenad. 
Vi tog våra kameror med oss och fotograferade allt som kom i vår väg. 
Har satt ihop några collagebilder utav alla de hundratals bilder vi tog.


Kramar

fredag 22 juni 2012

Midsommar

Åt midsommarmat hos Sandra. 
Och såklart var min bordsdekoration på bordet och 
vi drack utav mina vackert dekorerade glas.
Sandra bakade världens godaste maräng, bredde på lite grädde 
och sen strödde vi en massa bär på, supergott!!
Kramar

Blomsterkurs

Mamma och jag var på blomsterkurs igårkväll.
Vi var 7 fruntimmer, varav 2 ledare och skratten var många denna kväll. Vi fick göra en midsommarkrans, jag gjorde den som en bordsdekoration istället då jag är allergisk mot att ha saker på huvudet, och sen fick vi dekorera vars 2 vinglas, en mycket piffig idé!
Helt klart något jag kan tänka mig att göra fler gånger! Kramar

torsdag 21 juni 2012

Middag på Lindeborg

Satt ute i en grönskande trädgård och åt god middag
Detta träd fanns på området ..... jätteäckligt!
Mest äckligt är väl att i dessa nät har det funnits
stora larver förrut! Var e dom nu??
 
Kramar

Sommar ute

Strålande sol utanför fönstret, en dag man skulle passat på att vara ute och njuta av för imorgon ska det tydligen bli regn. Men det är ju midsommar så man är inte förvånad.
Själv ska jag krypa ner i sängen igen för att sova några timmar till ..... hörs senare. Kramar

onsdag 20 juni 2012

Lätt kaos på sjukhusområdet

Har idag fått välbehövlig massage! Har bokat in ett par tider till innan jag går på semester.

På jobb har en relativt nybyggd och fin röntgen avdelning/hus. 2000-tals stuk på huset, inga krackeleringar i teglet och stora fina fönster och glasdörrar. Förrut hade den ingång 44, nu gatuadress och nr 49.

Utanför denna dörr står, jag vet inte hur ofta man får hjälpa patienter, som ska till röntgen. Det är ett utav de äldsta husen på området och en dörr som är mer gömd än synlig, då det är mest personal som använder den. Så det innebär ju oxå att den alltid är låst. Men den har nu gatuadress och nr 44.
Kan ni förstå hur rörigt det är för patienterna?!
Dom förknippar ju alla gatunummer med våra gamla ingångsnummer. Och det gör jag oxå! Någon "smart" har haft för lite att göra på sitt jobb, så han kom på den smarta ideén -" vi byter namn på alla ingångar på sjukhuset, sätter upp övervakningskameror och sen får vi ett gott skratt när alla yrar omkring"! .... Kramar

tisdag 19 juni 2012

Idag har jag gjort en tavla

Idag blev äntligen vår LEAN-tavla (förbättringstavla) klar, riktigt snygg tycker jag. Än så länge inga färgglada post-it lappar men dom kommer, det finns alltid något att förbättra.
De vackra blommorna fick vi utav en deltagare, säkert för att vi varit helt underbara :).
Kramar

Provtagning

Startade dagen med att ta prover ... Kramar

måndag 18 juni 2012

Mineralsmink

Beställde i onsdags och kunde hämtat det redan i fredags men det blev först idag jag kom till posten.
Ska bli spännande att testa detta mineralsmink. Jag är ju rätt kass på att använda annat än mascara och läppglans men nu ska det bli ändring på det, ibland iallafall. Clarins krämen har jag haft tidigare och den är ju bara så superskön!
Kramar

E-kontakt

I lördags fick dotra ett ryck, hon gick in i nån konstig euforia, precis som hon tuggat i sig något uppåttjack, typ mörk choklad, och anmälde mig på nån e-kontakt sida.
Själv kunde jag inte annat än skratta åt det hela, det var så kul att höra hennes planer. Men till slut fick jag henne att deleta sidan, tror jag?
För det ramlar in mail om alla dessa karlar som kan passa min profil! Hmm får nog snacka med henne om detta .... tryckte hon verkligen delete?
Kramar

söndag 17 juni 2012

Inget roligt har hänt här idag

Tråkigaste dagen känns det som! Inte tagit ett enda foto, inte gjort ett dugg. Då jag vaknade med huvudvärk som inte vill ge sig så har jag bara vilat varvat med att sova idag.
Så här är inte mycket att berätta eller visa er idag.
Har precis sett Gossip Girl och ska nu studsa (tja, mer asa mig) in på toa för att att ta en varm dusch och se om det kan hjälpa mot smärtan. Hoppas kunna göra ett bättre inlägg imorgon och kanske tom nån bild .... kramar

lördag 16 juni 2012

Latté och barnvakt

Sandra kom med nygjord latté och godaste danska rågbrödet, hon hade även sig sina egna hemmagjorda kanelsnäckor, riktigt god fika! Hon hjälpte mig m tvätten och vi lagade middag. Nu ska jag knapra i mig lite chips medan Mollie hänger som en lase (skånskt ord för trasa) på soffan.
Kramar

Personalfesten

Startade på avdelningen med lite LEAN-övningar ... tror att dom fick igång tankesättet som man behöver för att kunna arbeta "leanaktigt".











Efter övningarna begav vi oss upp i stan för att spela biljard och kasta pil, vi hade bokat detta för flera månader sedan. När vi kommer dit har dom gått i konkurs!
Men vi agerade snabbt och hamnade på en annan pub där vi iallafall kunde kasta pil.

Sen begav vi oss till Malmö Brygghus. Där fick vi en guidad tur utav en mycket entusiastisk ägare. Sen var det ölprovning med buffé, tomatsoppan och chokladpralinerna gick inte av för hackor!
Kramar

fredag 15 juni 2012

Trött

Trött idag, var ju ofrivilligt på en skolbal igårkväll.  Var och var, inte på plats men jag fick lyssna på deras dunka dunka hela kvällen och halva natten. Iof var många utav låtarna bra, gamla Queen låtar bla, men ändå inte optimalt när man bara vill sova. Tur att jag kunde ta sovmorgon idag! Kramar

torsdag 14 juni 2012

Vårdcentralen

Hade en tid hos läkare på Vc imorse, fick bli kvar i 2 timmar! Har aldrig tidigare blivit så bra omhändertagen där, tack till Karin och Cecilia, dom ville inte släppa iväg mig förrän dom visste vad jag led av.

Fick sedan gå till apoteket och hämta ut en goodiebag.

Kramar

onsdag 13 juni 2012

Min tråkiga onsdag

Fick lite flashbacks när jag såg på när dom dekorerade studentbilen ... i mitt fall var det en mc-hjälm som dekorerades.

När man har tråkigt hemma: blir det lite roligare när man shoppar, på nätet .... ops.

Just nu titter jag på Danmark-Portugal ... och i skrivande stund är precis första halvlek slut och det står 2-1 till Portugal.

Kramar


E alla sjuka idag??

Äntligen har jag kunnat knappa in telefonnumret så att Vc kan ringa mig ..... det var ju bara 15 före mig i kön! Kramar

tisdag 12 juni 2012

Det slog mig plötsligt!

På fredag har vi ju personalfest och timmarna innan den börjar så brukar chefen alltid ordna med något inspirerande för oss här uppe på avdelningen. Det brukar vara en sådär 2-3 timmars olika föreläsningar och det brukar vara kul även om det på något sätt kopplas till jobbet. Man får lite energi liksom, ja svårt att förklara.
I år så var chefen lite sent ute med att ordna föreläsare så .... nu kommer det: Hon och JAG ska "föreläsa"!! Huva!!!
Jag har aldrig tyckt om att stå i fokus! Aldrig tyckt om när man skulle redovisa framför klassen! Vill alltid sitta längst bak och bara observera. Hjälp! Hur ska jag överleva detta?!
Kramar

Lite sport

Vilken skitmatch utav Sverige igår! Ukraina har tydligen inget bra fotbollslag och då säger det ju en hel del om vilken dålig kvalité Sverige har! Att förlora med 1-2 är kasst! Är inte så ledsen längre över att jag kommer att missa matchen på fredag, då vi möter England. Tror varken vi vinner den eller nästa då vi möter Frankrike.
Lite hockey oxå, Los Angeles Kings vann Stanley Cup inatt/imorse, första gången ever! Tror inte att det laget har några svenskar? Kul ändå!
Kramar

måndag 11 juni 2012

Min EFIT-dag























5.58: gick upp, efter 4 timmars sömn
7.00: koppen gick i bitar :(
8.00: kopierar till morgondagens jobb
9.00: gick till labbet med prover
10.00: kaffepaus
11.00: tvättmaskinen körs på jobb
12.00: lunch, idag chokladsmak
13.00: läser nyheter på intranätet
14.00: kollar var S kör :)
15.00: bokar sista SPH deltagaren
16.00: fick ny lampa på jobb
17.00: hemma igen, inviger nya toan
18.00: middagen klar

Jaha, så här har min dag varit hittills  .... nu ska jag ladda upp med ett kexchoklad inför Sverigematchen! Kramar

Måndag morgon

Sitter och undrar om jag skulle gått upp imorse?
Jaja .... 7.25 fick jag ut o hämta pojken i trappan han var på väg upp med toastolen till 2:a våningen, till en Karin Brage ??!! Inte mycket rätt där! Undrar hur det ser ut när jag kommer hem?
Än så länge har jag kommit ihåg att ta bilder en gång i timmen .... ni får vänta tills ikväll med att se dom :).
Kramar

söndag 10 juni 2012

EFIT imorgon

Och jag tror att jag ska göra det .... längesedan sist. Bara huvudet e ok och jag gör annat än sover så ska jag nog försöka ta ett foto i timmen.
Och vet ni hur jag lääääängtar efter den nya toalettstolen som ska komma imorgon?!
Om nu den där lilla pojken dyker upp? Sådär typ 20 över 7? Får se imorgon vad det är för tid på riktigt?
Nu kan man bara hålla tummarna att det funkar oxå .... så det inte visar sig vara fel stol, på något sätt, och det slutar med att jag står utan toalettstol! Huva!!  Kramar

Redan söndag .... helgen försvann!

Min dag i en bild, ni får vänja er vid collagebilder nu ... det sparar ju en massa plats nu när jag har ont om det :)
Sandra, Nichlas och Mollie kom med frukost, mysigt! På något sätt lyckades jag sedan tvätta .... nä, huvudet är inte helt bra än.
Jag fick oxå packat upp mina nya kläder .... och tom provade klänningen. Och ja, jag har 2 olika skor på bilden, funkar med bägge tror jag.
Kramar

lördag 9 juni 2012

Picture Collage

Har suttit och lekt lite med mitt nya program, Picture Collage Maker Lite.
Vill ha något bra fotoprogram för att bla annat kunna göra collagebilder och detta är väl ok .... men jag ska fortsätta leta ... vill ha fler finesser.

Kramar

Sol ute o migrän inne :(

Solen strålar för fullt där ute och jag vill helst inte se den idag ..... migränen e kvar och vänstra sidan av huvudet är djävulskt! Är där stavfel i detta inlägg så är det för att vänstra ögat är "fucked up"! Hoppas kunna ta mig till apoteket för fler sprutor .... dom skulle haft "akut home delivery"! Ska bara leta fram de mörkaste solglasögonen först och så får jag inte glömma lämna taggbollen hemma ...... hörs kanske senare idag. Kramar

fredag 8 juni 2012

Sjungande/skrikande studenter

E det inte typiskt att när jag ligger med migrän så ska ungdomarna i skolan utanför passa på att ta studenten typ hela dagen. Det har varit en massa tutor och -"Oleee ole ole oleee"skrikandes i megafoner!!
Lär dom sig inte studentsången nu längre??? Man skulle lätt kunna tro att det var fotbolls-Em dom sjöng in istället, lite sorgligt faktiskt.
Kramar

Migrän och vykort

Ett riktigt skitdygn!
Fick migrän igårkväll, haft ont hela natten o hela denna dag .... just nu ok, ej bra men kan vara uppe, men jag missar en grillkväll ;(.

Det enda roliga idag är vykortet som kom! Man får och skickar vykort alldeles för sällan nuförtiden. Nu sker allt med e-post eller sms ... lite synd för det är himla kul att få annat än reklam och räkningar med posten!

Kramar

torsdag 7 juni 2012

Skittoalettstol!!

Fanns säkert inget sånt ord innan min toastol började klydda, men nu har jag en hel del vackra ord till. Efter många försök att få tag på vaktmästaren så ringde han till slut. Han kunde klämma in mig halv 4 .... gick tidigare fr jobb, han kommer kvart i 4 .... hmm ..... det visar sig att han har inte den där grejen hemma som behövs, såklart!., jag är inte förvånad. Men han ska ringa någon som får komma meddetsamma och fixa den.

Vill oxå påpeka att locket är av men att det ska funka att spola trots det. Han visar mig oxå var man stänger av vattnet när stolen fyllts upp, och äntligen blev det tyst i huset!
Han går o en ung pojk ringer o säger att han kan komma på måndag!! Va??? Stor skillnad på idag och på måndag! Vi dividerar fram och tillbaka om olika dagar och tider men det får bli måndag typ 20 över 7.
Medan jag har honom i luren får jag samtidigt flörta med en granne som kan ta hand om nycklarna efteråt då jag bara har en omgång hemma. Puh, det verkar lösa sig, även om det dröjer.

När jag lite senare går på toa och ska spola då BRYTS hela j-vla knappen och därmed är spolfunktionen kaputt!! Får lite panik, ringer jouren ...."öhh näää det är inget en väktare kan göra något åt"!! .... bra jour! När f-n behöver man en väktare??
Så nu blir det till att fylla en spann med vatten och på det sättet spola ..... tillbaka till medeltiden! Nu är det genast mycket längre tills måndag är här. Sånt här händer bara mig.
Kramar

Sur, surare, surast

Jag har jagat vaktmästaren och lämnat meddelande sedan 7.30 ang den rinnande toastolen. (Som numera låter som Niagra falls!) Tror ni att han ringt tillbaka?? NÄ!!! Ju längre klockan tickar på, ju surare blir jag! Ett som är säkert är att när jag kommer hem ska jag ringa jouren! Då kan MKB smaka på den räkningen istället!!
Kramar

onsdag 6 juni 2012

Lite statistik

Har nu bloggat i 2 år, 1 månad och 3 dagar och jag satt o kollade igenom lite statistik här på bloggen, det är kul att gå igenom den emellanåt.

Mest lästa inlägg är "lite dansk födelsedagsång", det har legat i topp i 11 månader nu!
Jag har mellan 7-20 unika (nya) läsare varje dag.
Några utav sökorden är: födelsedagssång, hjärtan och 3 monkeys?? 
Har inga besökare mellan 04.00-06.00 .... konstigt!?
Såklart flest läsare från Sverige men jag har 28 från Ryssland?!
Maj 2012 har jag hittills gjort flest inlägg, 80 st.
34735 sidvisningar och 2804 unika besökare i skrivande stund.
Kramar

Promenad, träning och tomatplantor

Vi fick vackert väder denna svenska nationaldag.
Så Sandra, Mollie och jag begav oss ut på promenad, som
alltid slänger vi en massa träning utav Mollie samtidigt. 
Och jag fotograferade hela promenaden, såg ut som
en film när man laddade ner alla bilderna på datorn :).
 M går fint och lite bakom sin ledare,
Ok, Sandra går oxå fint :)
 M sitter fint när vi tittar i skyltfönster,
här spanar vi in lite handgjorda smycken.
Typisk Mollieposé
 Sitter o stannar tills varsegod sägs.
Duktig tjej!

Fick tomatplantor utav Sara på jobb.
Ska förhoppningsvis bli cocktailtomater?! Undrar om det är för tidigt att flytta ut dom på balkongen?

Kramar

Rörmokare behövs!

Så!! Igårkväll, lagom till att man skulle lägga sig då börjar toalettstolen att rinna!! Högt och ljudligt!! Det är väl typiskt att det ska hända mig när det är helgdag idag. Det innebär att jag måste sova till ett j-vla Forsakarfall inatt igen!! Så bra var den nya saken dom monterade in för att spara vatten! Nu vet jag inte hur många liter vatten det kommer att gå åt innan det blir åtgärdat?! Miljövänligt!
Kramar

tisdag 5 juni 2012

Tisdagsmys hos dotra

Efter jobb begav jag mig hem till dotra. Vi lagade middag, tittade på semesterbilder och efter en liten stund kom Mollie och ville leka lite ...
Ser lite kul ut med en boll som e nästan lika stor som henne.


Kramar

måndag 4 juni 2012

Ang bildernas vara eller inte vara

Nu undrar/tänker ni "hallo det gick ju inte att lägga in mer bilder här".
Men nu har jag ägnat över en timme med att rensa i gamla inlägg och tagit bort en massa bilder, såna som inte var mina egna, så jag hoppas det hjälper ett tag .... sen vet jag inte hur det blir?!
Kramar

Snabb leverans, NOT!

5 december i fjor så beställde jag cd:n och idag kunde jag hämta den. Inte affärens fel för tydligen så görs det inte så mycket skivor nu förtiden, tack vare internet antagligen. Men jag e sån där som vill ha vissa skivor på "riktigt".
Kramar

Slut med bilder! Slut med bloggande?

Kan inte ladda upp fler bilder här! Måste tydligen köpa mer utrymme?! Inget jag visste något om att det fanns sådana restriktioner!! Himla trist. Själv tycker jag det är mycket roligare att läsa bloggar som innehåller bilder än utan, en bild kan ibland säga mer än ord. Ska testa att ta bort några bilder fr tidigare inlägg för att ev kunna lägga upp någon bild till, får se om det funkar?
Ska se om jag hittar någon annan bloggsajt som jag kanske kan flytta till? Annars får man väl lägga av?!
Kramar

söndag 3 juni 2012

Hemmaspa

Hoppas ingen ringer i telefonen nu
 eller  på dörren!
Kramar

Lemonad

Bara så god!
Om man blundar så kan man drömma sig tillbaka till New York.
Kramar

lördag 2 juni 2012

Äntligen har dom flyttat

Grannarna/huliganerna ovanpå mig har flyttat!!! Så skönt, även om dom gjorde det på nätterna! Det säger en hel del om vilken respekt dom har för sina grannar!
Igårkväll såg jag ett äldre par som spanade in läget i sophuset, håller tummarna att det är dom ska bo i lägenheten ovanpå mig nu. Tror inte att dom för så mycket oväsen som de förra gjorde, är rätt säker på att ingen kan göra det!
Kramar

fredag 1 juni 2012

Fredagsfrukost på jobb

Denna sjuka melon skulle varit min frukost
 får köpa in mig på detta istället
Kramar