"MAN VÄLJER ALLT UTOM KONSEKVENSERNA"



onsdag 14 juli 2010

Det finns någon som har ansvaret!


Citat enligt sydsvenskan:
"En man i Västra innerstaden, som hört av sig, bor exempelvis granne med ett helt tak fyllt av skrikande måsar på Västra Rönneholmsvägen. Han har fått sin nattsömn förstörd under en ”längre tid” och finner det ”besvärande” att använda sin balkong även dagtid.
Mannen undrar vad kommunen kan göra. Måsarna är fastighetsägarens ansvar. I mars fick alla registrerade fastighetsägare i Malmö brev från kommunen om att det då var dags att arbeta förebyggande.
Åtgärder som rekommenderas är exempelvis att spänna upp linor korsvis över taket på en decimeters höjd. Nät eller trådar är ett sätt att göra platta sektioner och hängrännor oattraktiva för fåglarna.
På Malmö kommuns hemsida finns en blankett att fylla i för den som känner sig störd av häckande fåglar. Många klagomål på särskilda fastighetsägare leder till att miljöförvaltningen kan ringa in problemen och meddela de ansvariga att här är människor mycket missnöjda med situationen.
Fastighetsägare som inte agerar kan åläggas att vidta åtgärder. Ingen har fått föreläggande sedan förra häckningssäsongen. Miljönämnden meddelar förelägganden och kräver åtgärder med stöd av miljöbalken om det finns risk för ”olägenhet för människors hälsa”. Viteskrav kan göra det dyrt för fastighetsägare att inte ta tag i problemet." Slut citat

Jag undrar varför det då finns så många fiskmåsar i stan??? Jag ska fylla i en blankett!!
Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar